Afise in limba rromani in aeroport

Afise in limba rromani in aeroport

Afise in limba rromani in aeroport

Datorita faptului ca multi cetateni români de etnie rroma nu prezinta testele COVID -19 la imbarcare, justificand ca nu au inteles anunturile afisate in limba română, conducerea aeroportului Luton a luat decizia de a amplasa afise in limba rromani in aeroport.

„Conform informaţiilor comunicate de către conducerea aeroportului, publicarea anunţului şi în limba rromani a fost decisă pe fondul unor situaţii apărute imediat după intrarea în vigoare, la 4 ianuarie 2021, în termen de 24 de ore de la anunţare, a măsurii obligativităţii prezentării unui test PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul României, cauzate de faptul că unui număr mare de cetăţeni români, majoritar de etnie romă, le-a fost refuzată îmbarcarea, iar aceştia au reclamat faptul că nu au înţeles anunţurile amplasate în aeroport. Altfel spus, anunţul a fost publicat şi în limba rromani cu scopul de a facilita accesul în timp real la informaţiile relevante pentru pasagerii de etnie romă care călătoresc spre România”, au declarat pentru Adevarul , reprezentanţii MAE.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Luton explică, pentru Libertatea, de ce a luat decizia unui panou comun:  „Regulile impuse de România pentru cetățenii care călătoresc din Marea Britanie s-au schimbat, dar nu toți le cunosc. Am observat că foarte mulți cetățeni români își fac check-in-ul online și se prezintă direct la poartă, fără să aibă un test PCR sau antigen negativ și atunci nu li se permite îmbarcarea.” Acesta subliniază că, în rândul cetățenilor români, mulți vorbesc limba romani și atunci au decis că este util un mesaj bilingv.

Afise in limba rromani in aeroport

„Nu e vorba de nicio discriminare. Dacă vorbeau spaniolă, am fi scris mesajul în spaniolă. Dacă pasagerii se duceau în Ungaria, le-am fi pus pe același panou. Dar am identificat problema documentelor lipsă doar la pasagerii care călătoresc în România. Nu am văzut problema la alte zboruri.”, menționează ofițerul de presă de la Luton.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
2Shares
error: Continut protejat !!