Bunuri de contrabanda de aproape 1.400.000 lei confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frotieră Vaslui au descoperit în acest sfârşit de săptămână, în cadrul unei acţiuni punctuale,  bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Paris. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au organizat şi desfăşurat in data de 19 Mai, o acţiune punctuală pentru prevenirea şi combaterea contrabandei în zona de responsabilitate.

În cadrul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 18.00, au identificat în trafic, o autoutilitară înmatriculată în R.Moldova. In timpul monitorizarii, vehicolul a oprit într-o parcare de pe raza localităţii de frontieră Râşeşti. În această parcare ,din autoutilitară au fost descărcate mai multe colete şi încărcate în remorca unui autocar înmatriculat în România, staţionat în aceeaşi parcare.

În jurul orei 02.00, autocarul în cauză, condus de M.T., cu cetăţenie română şi R. Moldova,  în vârstă de 33 de ani, a fost oprit la intrarea în municipiul Huşi şi condus la sediul Serviului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui pentru efectuarea unui control amănunţit. În urma controlului politistii de frontiera au descoperit, în coletele transportate, ascunse şi nedeclarate, 25.999 pachete de ţigări de diferite mărci, 1.230 Kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ, în data de 30 mai a.c., în jurul orei 07. 30, colegii noştri, însoţiţi de M.T., s-au deplasat în aceeaşi parcare din localitatea Râşeşti, unde a fost identificat un alt autocar staţionat. În urma controlului efectuat asupra acestuia au mai fost descoperite în coletele transportate,  26.470 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.  

Soferul autocarului a declarat că bunurile de contrabandă îî aparţin şi că urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Paris.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor descoperite,  în valoare totală de 1.359.100 lei, precum şi indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a celor două autocare şi remorcii, în valoare totală de 488.640 lei. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa lui M.T. şi a altor patru bărbaţi de cetăţenie română şi R. Moldova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!