CCR a decis: Alocatiile copiilor cresc de la 1 August

CCR a decis: Alocatiile copiilor cresc

Astazi, in Plenul Curtii Constitutionale s-au dezbatut printre alte cauze si obiectiile formulate de Guvernul Romaniei legate de  Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. In urma deliberarilor, CCR a decis ca obiectia Guvernului de neconstitutionalitate fiind respinsa ca neintemeiata. Astfel, alocatiile copiilor se vor dubla de la 1 August, numai dupa ce legea va fi promulata de presedintele Romaniei, dl Klaus Iohanis. Decizia CCR este definitiva si a fost comunicata presedintelui.

Guvernul a atacat legea la CCR, motivand ca nu au fost specificate si sursele de finantare, nedorind sa impiedice marirea alocatiilor ci doar sa impiedice dublarea lor brusca, cresterea trebuind sa se faca progresiv.

Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!