Colaborare STS – METROREX pentru imbunatatirea comunicarii în metrou

Echipajele de pompieri, SMURD, ambulanță,polițiști și jandarmi pot comunica acum mai eficient pe timpul intervențiilor în situații de urgență prin echipamentele instalate de catre STS.

Societatea de Transport cu Metroul București – METROREX S.A. impreuna cu  Serviciul de Telecomunicații Speciale au demarat proiectul de extindere a acoperirii Platformei Comune TETRA la rețeaua de metrou a Municipiului București. Prin aceasta platforma se asigură servicii de comunicații radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autoritățile și instituțiile statului român implicate în gestionarea situațiilor de urgență.

Aceasta extindere era necesara pentru ca forțele de intervenție sa poata fi coordonate eficient în cazul misiunilor din stațiile și tunelele de metrou ale Bucurestiului. Cu noile echipamente se va reduce considerabil timpiul de intervenție ai salvatorilor.

Acoperirea radio s-a realizat pe etape in 13 stații de metrou din cadrul magistralelor M1 și M3 și în tunelurile de metrou adiacente statiilor. Până la finalul acestui an, se doreste acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou.

In cadrul proiectului se folosesc tehnologii moderne care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA prin intermediul fibrei optice, a cablurilor speciale radiante și a sistemelor de antene distribuite.

Platforma comună TETRA oferă interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situațiilor de urgență sau altor evenimente care pun în pericol cetățenii. Stațiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informațiilor către dispeceratele care coordonează intervenția și solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore. Serviciul de Telecomunicații Speciale este administratorul componentelor de cooperare şi securitate ale Platformei TETRA

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!