Conditii de calatorie in Belgia. In ce zona se afla Romania?

Conditiile in care romanii pot intra in Ungaria

Autoritatile din Regatul Belgiei , au stabilit si comunicat conditii de calatorie in Belgia, in contextul raspandirii COVID-19, au impartit restul lumii in trei zone cu diferite masuri ce se aplica cetatenilor din aceste zone care doresc sa intre pe teritoriul Belgiei. Astfel, cele trei zone sunt: zona verde (fara masuri speciale), zona portocalie (autoritatile pot stabili masuri specifice) si zona rosie (carantina obligatorie si testare la intrarea pe teritoriul tarii).

In ce zona este incadrata Romania si ce conditii se impun?

Romania se incadreaza incepand din 12 Iulie, in zona portocalie conform comunicatelor furnizate de catre autoritatile belgiene. In acest moment, pentru cetatenii veniti in calatorii neesentiale in Belgia (ex: scop turistic) , se recomanda doar vigilenta crescuta privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19. In zona portocalie, alaturi de Romania se mai afla Bulgaria, Croatia si Luxembourg (pentru care se recomanda tot vigilenta crescuta). Pentru celelalte tari din zona portocalie, Cipru si Danemarca (Insulele Faeroe si Groenlanda) se recomanda teste obligatorii, pentru Islanda test sau carantina obligatorie iar pentru Irlanda carantina obligatoriu

De unde ne putem informa?

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32 (0)2 347 5338,  +32 (0)2 345 0040 și  +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: 

https://www.mae.ro/node/51902 , http://bruxelles.mae.ro/ și https://www.mae.ro/.

Cititi si despre conditiile de calatorie in Austia si Lituania aici

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

1 thought on “Conditii de calatorie in Belgia. In ce zona se afla Romania?

Comments are closed.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!