Conditiile in care romanii pot intra in Ungaria?

Conditiile in care romanii pot intra in Ungaria

Autoritatile ungare au transmis partii romane care sunt conditiile in care romanii pot intra sau tranzita Ungaria incepand din 15 Iulie. La fel ca si in cazul Belgiei, autoritatile ungare au stabilit trei zone de provenienta a persoanelor care trec granitele tarii.

Cele trei zone sunt: zona verde, fara restrictii de intrare, zona galbena, cu restrictii de intrare si zona rosie, cu interdictie la intrare pe teritoriul Ungariei.

In zona rosie se afla momentan Albania, Bosnia Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, dar și restul statelor din Asia, Africa și America Latină care nu sunt enumerate in zona galbena. Daca vii din una din aceste tari , indiferent de nationalitate si cetatenie, nu ti se permite intrarea pe teritoriul Ungariei.

Conditiile ce trebuie respectate de cetatenii romani

Romania se afla in zona galbena, alaturi de Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Federația Rusă, Serbia, Japonia, China și SUA. Cetatenilor care vin din aceste tari si au ca destinatie finala Ungaria li se aplica urmatoarele dispozitii:

  • la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, NU li se va permite accesul în Ungaria;
  • în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.
  • intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.
  • persoanele faţă de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu, pot solicita autorităţilor competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minim 48 h. În cazul în care primul test este negativ, persoana poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Aceste masuri nu se aplica persoanelor care doar tranziteaza teritoriul Ungariei. mai multe detalii gasiti pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!