Declaratiile lui Raed Arafat despre procentul de imbolnaviri cu SARS-COv-2

Seful DSU a spus ce procent din populatia Romaniei a fost infectat cu SARS-Cov-2. Intrebat cat se va lungi al doilea val de infectii, Raed Arafat a declarat ca probabil va dura pe timpul iernii, conform MEDIAFAX.

„Cât de greu va fi valul doi depinde de noi. Dacă reuşim să stopăm creşterea, să începem o descreştere, care durează, e clar că putem ţine situaţia sub control. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite măsuri, restricţii, dacă continuăm în această logică, s-ar putea ca lupta să fie mai grea şi mai lungă”, a spus secretarul de stat.

La intrebarea daca in cel mai fericit caz vom putea rasufla usurati la primavara, Secretarul de Stat din MAI a raspuns : „Nu pot să vă garantez nimic pentru că nu ştiu cum va fi comportamentul. Noi nu am trecut printr-o iarnă serioasă cu virusul ăsta, am început prin martie. Valul doi al pandemiei va ţine pe toată durata iernii, în toată Europa. Spitalele COVID au ajuns la capacitate maximă şi este necesară suplimentarea acesteia, la spitalele non-COVID. Cazurile uşoare şi asimptomaticii vor rămâne la domiciliu .”

Raed Arafat: 4,5% din populaţia României ar putea fi deja infectată cu SARS-CoV-2

La intrebarea daca lucrurile s-ar putea inrautati, acesta a raspuns : „Toţi se confruntă cu rezistenţa împotriva purtării măştilor de protecţie, a respectării regulilor. Măsurile de prevenire sunt soluţia. Noi nu putem opri virusul. Virusul nu ştie legi, nu ştie nimic. E prezent. Ne protejăm, e bine, nu ne protejăm, îşi face treaba mai departe. Chiar şi unii care respectă regulile se infectează. Nu putem spune că dacă am purtat mască şi m-am dezinfectat pe mâini sunt scutit 100% de infecţie, dar reduc riscul la minim. Cu cât cresc mai mult cazurile în terapie intensivă, situaţia va fi mai grea, inslusiv să luăm nişte măsuri de limitare elective pe care şi alţii le-au luat”. Declaratiile integrale ale sefului DSU le puteti gasi pe site-ul agentiei MEDIAFAX.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!