Frontiera Romaniei in ultimele 24 de ore

Conform informatiilor primite de la politia de frontiera,  punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au fost tranzitate si au efectuat formalitățile de control aproximativ 44.400 persoane, cu peste 23.000 mijloace de transport (din care 14.600 vehicule de transport marfa). Astfel, au intrat in tara  21.400 persoane cu 11.700 mijloace de transport, si au iesit din tara 23.000 persoane cu 11.300 mijloace de transport.

Prin frontiera cu Ungaria au trecut aproximativ 29.500 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport (8.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.300 de persoane cu 7.800 mijloace de transport. Au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.309 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I –  2.966 (din care 905 pe jos), PTF Borş – 1.582, PTF Petea – 145, PTF Nădlac II – 448, PTF Vărşand – 69 etc.

Politia de frontiera anunta ca sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei, la frontiera de vest, pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), astfel:

–         P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

–         P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

–         P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

–         P.T.F. Borş – judeţul Bihor

–         P.T.F. Vărșand – judeţul Arad

–         P.T.F. Turnu – judeţul Arad

–         P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

–         P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

Poliţia de frontieră foloseşte la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar personalul planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră lucrează neîntrerupt, acesta fiind dotat inclusiv cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

Formalitățile de frontieră necesită timpi mai mari de procesare datorita faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată. 

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 49 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 32.413 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.430 lei
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru 3 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale
Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!