Investitii masive in infrastructura in Galati si Braila.

Ieri, 10 Iunie, Ministrul Transporturilor Lucian Bode, impreuna cu premierul Ludovic Orban  alături de reprezentanți ai autorităților locale și managementul CNAIR au efectuat o vizita de lucru in vederea verificarii stadiului lucrărilor la obiectivele de infrastructură din județele Brăila și Galați.

Printre aceste obiective se numara si podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila, parte din drumul expres Brăila – Tulcea – etapa 1 acesta fiind realizat deja in proportie de 17.4%. Lucrările sunt efectuate de catre Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure SystemsCo.Ltd. (Japonia), valoarea contractului de proiectare și execuție fiind de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA. Ttermenul estimat de finalizare a lucrarilor este luna decembrie 2021.

”Este cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României pentru această zonă. Avem acest obiectiv în implementare și 500 de milioane de euro valoarea lui, avem în licitaţie, proiectare şi execuţie cele două obiective, varianta de ocolire Galaţi şi drum expres Brăila-Galaţi, împreună, cu o valoare de aproximativ 300 de milioane de euro şi aşa cum puteţi observa, avem și conexiunile acestui obiectiv cu  principalele centre de dezvoltare din zonă, pentru că acest pod fără conexiunea cu drumul expres, cu Tulcea, cu Galaţiul, cu Constanţa mai departe, nu este valorificat la nivelul investiţiei pe care noi o facem aici. Aşadar, în cele 5 luni din acest an, Guvernul Orban a semnat contractele pentru realizarea SF și întocmirea proiect tehnic de execuţie pentru următoarele obiective: Drumul expres Brăila-Tulcea 75 km, pe data de 21 mai am semnat contractul pentru realizare SF, întocmire proiect tehnic de execuţie. După finalizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic vom scoate la licitaţie execuţia. De asemenea, drumul expres Buzău-Brăila 98 km, în 21 februarie am semnat contractul pentru realizarea SF, întocmire proiect tehnic de execuţie. În drumul expres Focşani-Brăila-Galaţi, unde intră şi varianta ocolitoare Galaţi şi drumul expres Brăila-Galaţi, care sunt în evaluare obiectivul de proiectare şi execuţie, intră şi secţiunea Focşani-Brăila 76 km. Pe data de 21 mai am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiect tehnic. În ceea ce priveşte cele două obiective aflate în procedură de licitaţie estimăm că, fără contestaţii, finalizăm raportul procedurii la sfârşitul lunii iulie, iar în luna august semnăm contractul pentru varianta ocolitoare Galaţi. De asemenea, pentru cei 11 km din drumul expres Brăila-Galaţi finalizăm procedura la sfârşitul acestei luni, publicăm raportul procedurii, anunţăm câştigătorul şi fără contestaţie la începutul lunii iulie vom fi în măsură să semnăm contractul de proiectare şi execuţie pentru drumul expres Brăila-Galaţi. Mai sunt două obiective care au o anumită întârziere, dar pe care le-am dezgropat, pentru că erau uitate de ani de zile. Mă refer la varianta de ocolire Tecuci. În acest an suntem în proces de finalizare a expertizelor şi vom scoate la licitaţie execuţia acestui tronson, cât a mai rămas de executat din cei 7 km, până la sfârşitul acestui an. Şi nu în cele din urmă, credem că cel mai târziu în luna iulie, în funcţie de cum se mişcă antreprenorul, vom fi în măsură să semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiect tehnic pentru drumul expres Constanţa-Tulcea cei 112 km. Acesta este tabloul investiţiilor din zona Galaţi-Brăila-Tulcea pe care Guvernul Ludovic Orban îl sprijină şi nu numai că-l sprijină, ci îl și implementează” a declarat Lucian Bode.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!