Liber la granita cu Ungaria

In urma vizitei de lucru a ministrului Ioan Marcel Vela la vama Nadlac, in data de 29 Mai, acesta a anuntat ca incepand cu aceasta data, tranzitul prin Ungaria se va putea face fără a mai fi condiționat de un anumit interval orar. Astfel, participanţii la trafic vor putea ieşi din ţară prin punctele de trecere a frontierei operaţionale la graniţa cu Ungaria în regim permanent (24/24 h), în vederea intrării pe teritoriul statului vecin sau tranzitării spre alte state din vestul Europei.  Autorităţile ungare au comunicat faptul că aceleaşi condiţii sunt valabile şi pentru persoanele care călătoresc din Europa de Vest, începând cu ora 21.00.

Formalitățile de frontieră vor urma aceeași procedură ca si pana acum, si anume ca pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic.

La graniţa comună sunt operaţionale atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire, 11 puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control.

Pentru traficul de persoane şi camioane sunt operaţionale, în funcţie de specificul fiecărui punct, următoarele puncte de trecere a frontierei:

–        P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

–        P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

–        P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

–        P.T.F. Borş – judeţul Bihor

–        P.T.F. Vărșand – judeţul Arad

–        P.T.F. Turnu – judeţul Arad

–        P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

–        P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri:

–        P.T.F. Salonta – judeţul Bihor

–        P.T.F. Săcuieni – judeţul Bihor

–        P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

Politia de frontiera recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
2Shares
error: Continut protejat !!