Pachete de igiena si hrana gratuite pentru romani

Persoanele aflate in risc de saracie si excluziune sociala vor primi in mod gratuit pachete de igiena personala, iar din 22 Iunie, si pachete cu hrana conform declaratiei ministrului Fondurilor Europene, dl Marcel Boloș.

Prima tranșă a fost livrată în luna ianuarie 2020, când persoanele din grupurile vulnerabile au primit 1,18 milioane de pachete. S-a început deja distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor de igienă în Brașov, Covasna, Harghita și Sibiu. În aceste județe au fost livrate 88.634 de pachete. Urmeaza in zilele următoare distribuirea pachetelor cu produse în județele Neamț, Iași și Constanța, iar apoi în restul țării. 

Distribuirea se face cu sprijinul Instituțiilor Prefectului si cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne. Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

În contextul în care izolarea din mediile rurale și economia greu încercată afectează în primul rând persoanele aflate deja în risc de sărăcie și excluziune socială, aceste 1.188.852 de pachete de igienă în valoare de 141,2 milioane de lei, urmate din 22 iunie de pachetele cu hrană, reprezintă un sprijin important pentru cei mai puțin fericiți dintre noi. Rapiditatea cu care echipa Ministerului Fondurilor Europene a contractat aceste pachete și a construit mecanismele legale de distribuție este o nouă reușită demnă de remarcat, cu atât mai mult cu cât avem în vedere contextul de risc în care funcționăm”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

  • – persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • – familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • – persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.
Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!