Peste 30.000 persoane au tranzitat granitele in 16 mai

Conform statisticilor furnizate de catre Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, in data de 16 mai, 31.743 persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în țară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieșit din România. Pe la granitele cu Ungaria, au tercut frontiera 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat și 10.233 au ieșit din România.

De asemenea, în data de 16 mai a.c., au fost trimise spre izolare, în urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul DSP, 7.999 de persoane, după cum urmează

•  Nădlac 1 –  3.810 (din care  1.140 pe jos)

• Nadlac 2 – 2.967

• Borş – 954

• Petea – 148

• Vărşand -62

• Urziceni – 34

• Cenad – 24

Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră și pentru respectarea distanțării sociale:

-Orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în țară (decizie luată prin întelegere cu autoritățile din Ungaria)

-Suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri

-Suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care polițiștii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităților.

-Suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acționează în profunzime și care au misiunea de a impune măsuri de distanțare între persoanele care așteaptă efectuarea formalităților de control.

-Mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliție și SMURD pentru menținerea ordinii publice și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

– Persoanele care așteaptă pentru intrarea în țară au primit măști de protecție și apă.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!