Peste 3000 mc de material lemnos confiscati la Suceava

In urma unei acțiuni desfășurate de Poliția Română și specialiștii silvici, timp de 4 zile, în județul Suceava, au fost confiscati peste 3.000 mc de material lemnos. La actiune au participat polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Maramureș, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna și Vrancea , si a avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

Acțiunea a vizat atât combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național, cât și verificarea respectării legii de către agentii economici in directia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

15 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier au fost verificati, iar in urma verificarilor au fost aplicate 34 sanctiuni contraventionale pentru incalcarea Legii nr 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Valoarea totala a sanctiunilor s-a ridicat la 144.000 lei. De asemenea a fost constatata si o infractiune de evaziune fiscala prin omisiunea inregistrarii integrale sau partiale a operatiunilor comerciale sau a veniturilor realizate (Legea 241/2005).

Au fost dispuse măsuri de confiscare a 3.101 mc de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 943.000 de lei.

 Spre exemplu, doar în urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Moldovița s-a dispus sancționarea contravenționala ă operatorului economic conform art. 19 alin 2 lit. D din Legea nr 171/2010, cu amendă în cuantum de 6000 lei si măsura complementară a confiscarii cantităților de 622,20 mc cherestea rășinoase, 177,21 mc lemn rotund rășinoase și 62,27 mc  lemn rotund fag, în sumă totală de 490.233,65 lei.

Acțiunea a fost sprijinita si de Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și RNP – Romsilva – Direcția Silvică Suceava.

Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu  specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere Brașov, Cluj, Focșani, Râmnicu Vâlcea și Suceava. Pentru neregulile constatate, în temeiul prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 48 m3 masă lemnoasă, cherestea rășinoase și lemn foc, esență fag, în valoare de peste 10.000 lei.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!