Ploile au provocat pagube la nivel national

Ploile au provocat pagube la nivel national

Ploile din ultimele 24 de ore au provocat pagube insemnate la nivel national conform unui comunicat IGSU. Astfel, pompierii au fost nevoiti sa intervina si sa ajute pentru evacuarea apei din 53 de case, 186 de curți, 96 beciuri/subsoluri și 12 străzi. In zona Bucuresti-Ilfov, echipajele de interventie au actionat in peste 120 de situatii pentru evacuarea apei.

Alba, numar mare de interventii

In 5 localitati din judetul Alba, echipajele dotate cu motopompe au actionat pentru evacuarea apei, cele mai multe solicitari inregistrandu-se in municipiul Alba-Iulia. In acest municipiu pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 23 de case, 39 de curti, 23 de beciuri si subsoluri si de pe 3 strazi inundate

Situatie deosebita in localitatea Cubulcut, judetul Bihor

Ploile abundente din aceasta zona au dus la formarea uneii viituri pe paraul din localitate. Un barbat a ramas izolat pe o insula creata in mijlocul apei iar echipajele de pompieri au intervenit pentru recuperarea acestuia si a celor 50 de oi.

Tot in judetul Bihor echipajele Stației de Pompieri Săcueni, Stației de Pompieri Valea lui Mihai și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale, în curțile a cinci gospodării din localitatea Cadea, a două gospodării din Diosig și Săcueni, respectiv în curțile a două proprietăți individuale din Săldăbagiu de Munte, iar pompierii Secției Beiuș au acționat în localitatea Pocola, pentru înlăturarea unui arbore doborât de vântul puternic pe carosabil și parțial, pe un autoturism.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe 1 drum național (DN 67/GJ) și 1 drum județean DJ 672/GJ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora” se arata in comunicatul IGSU.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!