Precizari noi in legatura cu intrarea romanilor in Austria si Lituania

Asa cum scriam intr-un articol anterior, la intrarea pe teritoriul Austriei, cetatenilor veniti din Romania li se impun anumite conditii. Pe langa conditiile despre care vorbeam ( prezentarea unui test epidemiologic COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, autoizolare la domiciliu sau un loc de cazare) daca cetatenii romani nu prezinta testul si DOVADA CAZARII, acestora li se interzice accesul pe teritoriul Austriei.

MAE precizează că autoritățile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidență / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 și 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027.

In Lituania, Guv ernul lituanian a luat masuri si mai drastice, accesul cetatenilor romani in aceasta tara fiind interzis. Exceptie fac doar persoanele care doar tranziteaza tara si nu raman in Lituania si alte categorii de persoane (membri ai misiunilor diplomatice, etc) potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania –https://urm.lt/default/en/important-covid19.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919https://vilnius.mae.ro/https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro   şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

1 thought on “Precizari noi in legatura cu intrarea romanilor in Austria si Lituania

Comments are closed.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!