Reguli de urmat in aeroport si in avion din Iunie

香港快運航空於香港國際機場二號客運大樓N段的服務櫃位

In contextul pandemiei de COVID-19, zborurile cu avionul nu mai decurg in acelasi mod ca si pana acum. Incepand de la 1 Iunie, atat inainte si pe timpul imbarcarii cat si pe parcursul zborului trebuie sa urmam o serie de reguli pentru a ne proteja atat pe noi insine cat si pe cei din jurul nostru.

Astfel, dacă tusesti, ai temperatura ridicata sau dificultăți în respirație este bine să stai amani plecarea pentru siguranța ta și a celorlalți pasageri. De asemenea este bine sa ramai acasa si dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Pentru a descuraja transportul acestor cazuri, companiile aeriene au fost sfătuite să le ofere pasagerilor o facilitate specială. Check-in-ul se va face online, dar nu cu 24 ore mai devreme decât zborul. La acel moment pasagerilor li se cere să completeze o Declarație de sănătate.

Prin intermediul Declarației de sănătate fiecare pasager acceptă să nu se prezinte la aeroport dacă se află în una din cele 4 situații de mai jos:

  • Ați fost diagnosticat cu COVID 19 oricând în ultimele 14 zile înainte de data zborului;
  • Ați avut simptome care indică o posibilă infectare cu coronavirus, febră, tuse, dificultăți de respirație, pierderea mirosului, în ultimele 8 zile dinaintea zborului;
  • Ați avut un contact apropiat (distanță mai mică de 1.5 metri, mai mult de 15 minute) în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată cu COVID 19;
  • Vi s-a cerut de autorități să rămâneți în carantină pe o perioadă care include data zborului.

Sosirea in aeroport trebuie sa se faca face fix la ora recomandată, iar accesul în aeroport le este interzis persoanelor care nu dețin un bilet valid. Fara bilet vor putea intra in incinta aeroportului doar persoanele care insotesc calatorii care au nevoie de susținere.

De asemenea se va pastra o distanța de 1.5 metri față de alți pasageri. Se vor spăla mâinile cât mai des. Se strănută în pliul cotului și se evită să atingă suprafețele. Se vor evita suprafețele spațiilor comune: toalete, balustrade, scări rulante, mese de servire. Masca este obligatorie pe toată durata călătoriei, dar trebuie schimbată la 3-4 ore. Se va înlătura doar la filtrul de securitate și controlul de vamă.

Temperatura pasagerilor va fi verificata iar bagajele acestora vor fi depozitate la punctul de lăsat bagaje fără operator. Se recomandă sa luati la dvs cât mai puține bagaje de mână. La urcarea în avion, echipajul de bord va distribui pasagerilor șervețele dezinfectante. Toate scaunele, toaletele, compartimentele de bagaje trebuie dezinfectate după fiecare cursă. Mâncarea va fi limitată doar pe timpul curselor lungi și va fi sigilată.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!