Replica Guvernului Romaniei

In data de 22 Aprilie site-ul ziuanews.ro a publicat un articol cu titlul “Guvernul Orban merge în bloc la Neptun de 1 mai în vreme ce prostimea rămâne izolată în case” care contine informatii false. Cu aceasta ocazie, Guvernul Romaniei a folosit dreptul la replica pentru a da o dezmintire. Mai jos aveti textul integral preluat de pe site-ul Guvernului Romaniei

Pentru o corectă informare a opiniei publice, publicăm următorul drept la replică:
În articolul cu titlul “Guvernul Orban merge în bloc la Neptun de 1 mai în vreme ce prostimea rămâne izolată în case”, publicat în data de 22.04 a.c pe site-ul ziuanews.ro sunt prezentate informații în integralitate false, citând surse apropiate Guvernului.
Facem precizarea că nu a existat și nu există nici o discuție la nivelul Guvernului despre o reuniune de lucru în afara Capitalei.   
Guvernul, ministerele și toate instituțiile publice cu responsabilitate în limitarea efectelor epidemiei de COVID-19 lucrează constant și comunică frecvent în mod transparent toate deciziile. Executivul se reunește în ședință cel puțin o dată pe săptămână, iar activitățile premierului figurează zilnic pe agenda care poate fi consultată pe site-ul www.gov.ro.
Informațiile din articol sunt simple alegații neasumate de vreo sursă credibilă. Considerăm că publicarea unor fake-news-uri de acest gen este blamabilă nu doar din punct de vedere al deontologiei profesionale, ci și din perspectiva instigării la nerespectarea ordonanțelor militare care sunt și vor rămâne în vigoare pe toată perioada stării de urgență.
Precizăm că anterior publicării acestui material de presă, nici un reprezentant al redacției ziuanews.ro nu a solicitat Biroului de presă al Guvernului un punct de vedere cu privire la informațiile publicate.
 

Biroul de presă al Guvernului

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!