Restricții la intrarea in Austria pentru cetățenii României și ai altor state

Autoritatile austriece au luat decizia de a se impune restrictii cetatenilor romani si ai altor state, la intrarea pe teritoriul Republicii Austria. In acest context, Ministerul Afacerilor Externe din Romania  în regim de urgență, a intreprins demersuri la nivel de ministru al afacerilor externe pe lângă omologul austriac – ministrul federal pentru Europa, integrare și afaceri externe, Alexander Schallenberg, la nivel de secretar de stat pentru afaceri europene în MAE român pe lângă omologul austriac – ministrul federal austriac pentru UE și Constituție, Karoline Edtstadler, cât și prin intermediul Ambasadei României la Viena și Ambasadei Austriei la București, pentru a solicita decalarea datei de implementare a acestei măsuri, față de intenția inițială de aplicare imediat după momentul anunțului, precum și pentru clarificarea modului de implementare a acestor măsuri.

In urma discutiilor purtate intre partea romana si cea austriaca, partea austriaca a comunicat ca astazi ca incepand cu 9 Iulie ora 0:00 cetatenii cre calatoresc cu destinatie finala Austria, vor putea patrunde pe teritoriul tarii doar daca pe langa documentele de calatorie vor prezenta un certificat care sa ateste ca sunt negativi la testele pentru infectia cu COVID-19 (PCR,RT). Testul trebuie efectuat cu cel mult 4 zile inainte de data intrarii in Austria. certificatul trebuie sa fie tradus in engleza sau germana. In lipsa certificatului persoanele respective vor trebui sa intre in autoizolare pentru 14 zile.

Persoanele care nu respecta masura autoizolării, pot fi amendate cu până la 1.450 de euro. De asemenea, autoritatile austriece au informat că va exista posibilitatea ca cetatenii care nu prezinta certificatul respectiv, să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Masura autoizolarii se va aplica doar cetatenilor care au ca destinatie finala Austria. Persoanelor care doar tranziteaza Austria fara oprire, spre destinatii din alte tari, precum si in cazul transportului de marfuri, nu li se aplica masura autoizolarii

Autoritatile austriece anunta ca aceste masuri au caracter temporar si vor fi revizuite în funcție de evoluțiile epidemiologice, dialogul cu partea romana ramanand deschis. Ministerul Afacerilor Externe din Romania va comunica public noutatile transmise oficial de partea austriaca.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

1 thought on “Restricții la intrarea in Austria pentru cetățenii României și ai altor state

Comments are closed.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!