Se extinde perioada de valorificare a tomatelor

Printre alte hotarari si acte normative, a fost adoptată in sedinta de Guvern de ieri 11 Iunie, o hotărâre care modifică și completează HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2020”.

Temperaturile extrem de scazute din primavara anului 2020 au afectat culturile de tomate din spatiile protejate. Din acest motiv, numerosi fermieri inscrisi in program nu au reusit sa valorifice productia de tomate pentru a putea fi eligibili. Astfel, s-a decis extinderea perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 Iunie pana la 1 Iulie exclusiv.

Termenul de valorificare se va corela cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, inclusiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Actul normativ prevede urmatoarele:

  • valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv;
  • depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv;
  • întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.
Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!