Furtul de piese auto la un alt nivel

Furtul de autoturisme , dezmembrarea lor sau furtul de piese auto nu e o noutate nici la noi, nici in alte tari. De cateva luni insa, hotii de piese auto au dus furtul de piese la un alt nivel. Daca pana anul trecut se raportau in Londra pana la 900 de furturi de catalizatoare de pe masinile aflate in parcari, masini functionale, de anul acesta au inceput sa se raporteze furturi asemanatoare si in Romania.

Catalizatoarele auto, second hand pot ajunge si la preturi in jurul valorii de 100 euro, in functie de model si an de fabricatie a autoturismului. Astfel, aceste componente au devenit „apetisante” pentru hotii de masini sau de piese, care nu se sfiesc sa faca acest lucru ziua in amiaza mare, la vedere. Camerele de supraveghere din Londra au surprins doi hoti actionand in plina zi. Au tras masina lor aproape de un autoturism Toyota Prius, parcat pe marginea drumului. Unul dintre infractori a ridicat Toyota pe cric si s-a strecurat sub masina cu un dispozitiv de taiat alimentat cu baterii (flex). In acest rastimp, scurt de altfel, partenerul infractorului a avut grija sa supravegheze sa nu fie deranjati de nimeni.

Acest fenomen ia amploare rapid avand in vedere ca astfel de furturi au fost raportate chiar si peste ocean, in Canada si Statele Unite ale Americii, conform site-urilor toronto.com si candgnews.com.

In Anglia au fost arestate anul trecut in Decembrie, 2 persoane responsabile de furtul a nu mai putin de 200 de convertoare catalitice in valoare totala de peste 20.000 Lire sterline.conform site-ului nottinghampost.com

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
3Shares
error: Continut protejat !!