Se reiau examinarile teoretice pentru obtinerea atestatelor profesionale in transporturi

In perioada 13 iunie – 12 iulie examinarea teoretică în vederea obținerii atestatelor/certificatelor de pregătire profesională a personalului din domeniul transporturilor rutiere se va desfășura exclusiv pentru persoanele care nu dețin sau nu au deținut un atestat  /certificat de pregătire profesională (pentru persoanele care dau pentru prima dată examen sau care nu au promovat examenul pentru obținerea unui atestat /certificat de pregătire profesională).

Examinarile vor avea loc respectandu-se normele si masurile de protectie impuse de pandemia de COVID – 19, pentru desfășurarea în siguranță a examenelor teoretice, si anume avandu-se in vedere atat numărul maxim de persoane ce se pot prezenta la o sesiune de examinare cât și triajul epidemiologic și distanțarea socială a candidaților. Prin urmare , în funcție de infrastructura fiecărei locații de examinare , se vor prezenta la examen un număr limitat de persoane, locurile din sălile de calculatoare precum și din cele de scris fiind reduse la jumătate.

 În ceea ce-i privește pe cei ce dețin un atestat/certificat și vor să-l reînnoiască  reluarea examinării teoretice pentru persoanele se va face în funcție de măsurile de relaxare ce urmează a fi stabilite. Pana la reluarea examinarilor pentru reinnoire, atestatele profesionale sau certificatele se prelungesc automat astfel:

 – Cpc pesoane/marfă –  pentru o perioadă de 7 luni de la expirare, conform prevederile Regulamentului (UE) 2020/698 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind reînnoirea sau prelungirea anumitor certificate, licențe, permise și autorizații, precum și amânarea anumitor controale și formări periodice în anumite domenii ale legislației din sectorul transporturilor.
     – ADR + consilierii de siguranță rutieră – până la data de 1 decembrie 2020, în baza acordului multilateral în documeniul transporturilor de mărfuri periculoase  M324.
     – Agabaritic + Manageri transport marfă/persoane + Instructori + Profesori +Conducatori în regim de taxi + Manageri în regim de taxi – pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă, în conformitate cu dispozițiile  Legii nr. 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Persoanele care nu dețin un atestat/certificat şi care nu se încadrează în niciuna din situațiile de mai sus, trebuie să se programeze la centrele de formare şi perfecționare la care s-au înscris pentru cursurile de formare profesională.
        Astfel, ca urmare a programării efectuate de către centrele de formare şi perfecționare, Autoritatea Rutieră Română va publica lista persoanelor programate pentru județele din sesiunea 13 -14 iunie conform Calendarului de examinare teoretică în perioada 13.06.2020 – 12.07.2020,      joi, 11.06.2020, după ora 16:00.
        IMPORTANT!
        Numai persoanele programate care se regăsesc pe lista publicată pe site-ul www.arr.ro, vor putea susține examen în sistemul informatic.

Noua locatie pentru desfasurarea sesiunii de examinare din Bucuresti este:
FORMENERG, Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 3, Sector 4, Bucuresti

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!