Hong-Kong impune carantina temporara a locuitorilor

Hong-Kong impune carantina temporara a locuitorilor

Hong-Kong impune carantina temporara a locuitorilor

Pentru prima data in batalia orasului impotriva COVID-19, Hong-Kong impune carantina temporara a locuitorilor din punctele fierbinți.

Într-un comunicat publicat Sâmbătă devreme, guvernul din Hong Kong a făcut o „declarație de testare a restricțiilor”, care impune locuitorilor din anumite parti din cartierul Jordan să rămână în locuintele lor și să fie supuși testelor obligatorii organizate de guvern.

Jordan, în peninsula Kowloon, este o zonă urbană densă și înfloritoare, cu apartamente de lux, afaceri și restaurante. Zona de blocare include Temple Street, o piața de noapte iconică populară printre turiști.

Aproximativ 10 000 de rezidenți sunt afectați de blocarea temporara, a declarat Sâmbătă biroul de informații al guvernului pentru CNN.

Locuitorilor din clădirile din zona desemnată li se interzice să părăsească locuințele până la finalizarea testelor. Guvernul spune că testarea obligatorie va dura 48 de ore.

Secretarul pentru Mediu din Hong Kong, Wong Kam-sin, a declarat sâmbătă într-o conferință de presă că apa din conductele mai multor clădiri din zonă a fost testată pentru a se stabili dacă coronavirusul se răspândește prin canalizare.

Într-o alta declarație data tot Sâmbătă, guvernul din Hong Kong a anunțat că drumurile din „zona restricționată” vor fi închise circulației.

Hong Kong a înregistrat vineri 61 cazuri noi de Covid-19, inclusiv 55 de transmisii locale.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!