Numar record de persoane depistate pozitiv la testele COVID-19

Joi, 2 Iulie persoanele depistate pozitiv la testele COVID-19, au atins in Statele Unite numarul record de 57.232 in doar 24 de ore, conform Worldometer. Dupa trei zile consecutive cu peste 50.000 de cazuri noi zilnic, numarul total de persoane infectate la peste 2,8 milioane. Autoritatile din Statele Unite isi fac griji pentru ziua de astazi si fac apel la populatie, avand in vedere ca astazi, 4 Iulie, este ziua nationala a Americii.

La noi in Romania, am atins cel mai mare numar de persoane testate si raportate pozitiv (450 in 24 de ore) in aceeasi zi de 2 Iulie. Astazi, 4 Iulie s-au inregistrat 416 cazuri noi, fiind a treia zi consecutiva cu peste 400 cazuri noi inregisrtate pe zi. Astfel in Romania numarul total de cazuri confirmate ajungand la 28.582. Dintre acestea, 20.861 persoane au fost declarate vindecate si externate.

La Timisoara, la initiativa coordonatorului sectiei COVID a Spitalului de boli infectioase, medicul Virgil Musta, pacientii vindecati ar putea fi chemati la control peste trei luni si vor fi introdusi intr-un program de recuperare

Vrem să îi rechemăm peste trei luni pentru a vedea dacă se mențin leziunile pulmonare și dacă da, vor fi introduși într-un program de recuperare pulmonară în spitalul nostru. La COVID apar modificări care pot evolua ca boli cronice de plămâni și cardiace. Vrem să evaluam asta și să recomandăm pacienților să beneficieze de recuperare pentru îmbunățirea stărilor clinice. Sunt pacienți cu boli cronice care au făcut COVID și la care, în urma modificărilor în timpul infecției acute, a apărut avansarea fenomenelor bolii cronice pe care le-am analizat și vrem să vedem cum evoluează în timp. Sunt convins că și la nivelul inimii pot apărea modificări. Intenționăm să avem un proiect de colaborare cu Institutul de Cardiologie, și să dezvoltăm un studiu clinic împreună„, a declarat Virgil Musta pentru Digi24.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!