SUA acorda 800.000 dolari Romaniei pentru lupta impotriva COVID-19

Printr-un comunicat de presa emis ieri 18 Aprilie de catre Ministerul Afacerilor Externe, acesta anunta acordarea unui sprijin in valoare de 800.000 USD de catre guvernul Statelor Unite Ale Americii pentru lupta impotriva pandemiei de coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe salută anunțul din 16 aprilie al Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus:

https://www.state.gov/update-the-united-states-is-continuing-to-lead-the-humanitarian-and-health-assistance-response-to-covid-19/.

Aceasta decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situație de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral.

Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate și continue între România și SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus.

Cu sprijinul SUA, România a obținut un echipament de detecție de tipul RT-PCR, oferit de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), și a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în țară de urgență materiale medicale esențiale.

În condițiile în care comunitatea internațională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și demonstrează unitatea în fața provocărilor comune.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!