Concerte de jazz, blues si muzica clasica intre blocurile Timisoarei

In prima zi de la ridicarea restrictiilor, in Timisoara, unsprezece formatii de jazz, blues si muzica clasica au sustinut concerte live cantand pe scene improvizate in balcoanele blocurilor din trei cartiere ale Timisoarei. Spectatorii au pastrat distanta sociala rasplatind artistii cu aplauze din balcoanele proprii, evenimentul nefiind anuntat de catre organizatori (asociațiile Tribul Artistic, Prin Banat și Timișoara 2021) tocmai pentru a se evita adunarile.

Primul concert a avut loc pe strada Gheorghe Ivanescu, la etajul 3 al blocului B4 , de unde grupul Jazz al Jais i-a incantat pe timisoreni cu ritmuri de jazz. rotagonistii acestui concert au fost chitaristul Ioan Doronatu si solista Alina Giurgiu.

Al doilea concert a fost sustinut pe strada Lacului la nr 16 avand ca protagonisti formatia Bega Blues Band.

Cel de-al treilea concert  a avut loc pe strada Protopop Meletie Draghici, unde au artisti au fost Vlad Popescu si Radu Dunca, la vioara, si Ioan Mihailescu, la pian, cei care sunt si participanti la Eufonia Festival.

„A fost deosebit de frumos pentru noi să cântăm pentru oamenii din aceste blocuri, să îi vedem la ferestre, la balcoane, pe trotuar, mai ales după așa o lungă perioadă de izolare care se pare că va și continua. Am dorit să ieșim în întâmpinarea oamenilor prin acest concert și să le transmitem prin muzica noastră bucurie, optimism, consolare. Cea mai mare provocare a fost să ieșim azi într-un spațiu și să cântăm pentru oameni, după două luni în care am cântat doar pentru noi, în singurătate, așa că am simțit cu adevărat emoții”, a spus Vlad Popescu, director artistic Eufonia Festival.

„Perioada a fost, din punct de vedere profesional, groaznică, nu am putut avea concerte, practic am fost reduși la tăcere și a trebuit să tot amânăm. Cine știe când se vor deschide pentru noi posibilitățile de a cânta live”, a completat Alina Giurgiu, solista trupei Jazz a la Jaïs.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!