Pensii calculate gresit si sanctiuni la Casa de pensii Alba

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, dna Violeta Alexandru, a cerut masuri administrative si sanctiuni la Casa de Pensii Alba, unde se inregistreaza cele mai mari intarzieri in solutionarea dosarelor de pensie. Aici exista probleme administrative si de management de mai multi ani. La inceputul anului a fost schimbata inclusiv conducerea unitatii.

La Alba este cunoscut cazul unei pensionare care timp de 16 ani a incasat o pensie mai mica decat drepturile cuvenite, dintr-o eroare a unui functionar de la Casa de Pensii. Aceasta persoana a iesit la pensie in anul 2002, depunand o cerere de pensionare anticipata partiala, calculandu-se penalitatile conform legii. In 2004, persoana respectiva indeplinind conditiile de trecere la pensia pentru limita de varsta, ar fi trebuit sa incaseze pensia intreaga, fara penalitate. Acest lucru nu s-a intamplat, penalitatea mentinandu-se timp de 16 ani din cauza unor functionari publici. Astfel, persoanei in cauza i s-a creat un prejudiciu de peste 7.000 lei, prin neplata pensiei. La momentul descoperirii erorii s-au platit retroactiv doar drepturile din unltimii 3 ani, respectiv suma de aproximativ 1.200 lei.

Ministrul Munciii a solicitat urgent găsirea unor soluții reparatorii pentru persoana prejudiciată, dar și pentru viitor, astfel încât în situații similare, în care funcționarul public greșește, prejudiciul să nu mai fie suportat de pensionari.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!