Ministerul educatiei pregateste terenul pentru scoala online

Ministerul educatiei pregateste terenul pentru ca elevii sa poata face scoala online. Pentru aceasta, Guvernul a alocat suma de 150 milioane lei destinata achizitionarii a 250.000 dispozitive electronice conectate la internet, care vor putea fi folosite de catre copiii din medii defavorizate. Pentru achizitia acestora a fost desemnat Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

ONAC a efectuat studiul de piata, in contextul COVID-19, si a definitivat documentatia privind specificatiile tehnice ale dispozitivelor ce urmeaza sa fie achizitionate. Documentatia a fost supusa si a primit avizul Comitetului Tehnico-Economic la data de 23 Iunie 2020.

De asemenea, ONAC a publicat in sistemul Electronic de Achizitii Publice documentatia de atribuire. Astfel, ofertantii pot incepe sa solicite clarificari si pot depune ofertele. ONAC va comunica Ministerului Educatiei si Cercetarii rezultatele, fiind direct razpunzator pentru indeplinirea Hotararii de Guvern nr 370/2020.

Pareri pro si contra invatmantului la distanta

Pe internet au inceput sa apara petitii online atat pentru a se crea posibilitatea invatamantului la distanta la fel ca in tarile civilizate, cat si petitii impotriva acestui sistem de invatamant. Fiecare sistem, atat cel online la distanta cat si cel clasic, in scoli si unitati de invatamant, au avantajele si dezavantajele lor.

Astfel, avantajele unui sistem de invatamant la distanta sunt reprezentate de:

posibilitatea elevilor din zone greu accesibile de a studia indiferent de conditiile meteo. Acestia nu vor mai fi nevoiti sa faca pe jos kilometri intregi de la varste fragede;

posibilitatea ca parintii sa fie aproape de copiii lor si a petrece cat mai mult timp impreuna cu ei.

La dezavantaje putem sa aducem ca argument socializarea care nu va mai fi la fel. Dar daca in programa se introduc si ore in care elevii sa socializeze , sa cante si sa joace diverse jocuri care se pot juca la distanta, eventual concursuri creative, socializarea nu va disparea odata cu invatamantul clasic.

La dezavantajele sistemului clasic putem aduce in discutie contextul COVID-19, fenomenul de bullying (despre care am scris un articol in urma cu o luna)

Conform unei petitii in defavoarea invatamantului online, acest tip de predare duce la incalcarea egalitatii de sanse. Daca MEC impreuna cu consiliile locale si autoritatile din domeniu vor implementa sistemul in mod corect, atunci inegalitatea de sanse va disparea. Tocmai copiii din medii defavorizate sunt principalii vizati pentru a primi in mod gratuit aceste dispozitive. Mai jos aveti doua link-uri, unul catre o petitie in favoarea invatamantului online in paralel cu cel clasic (posibilitatea de a alege in ce mod sa studieze copilul tau) si unul doar in favoarea invatmantului clasic.

Pentru a semna Petitia „Scoala online” dati click aici

Pentru a semna Petitia „Redeschideti scolile” dati click aici

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!