Rezultate evaluare nationala inainte de contestatii.

Ieri, 22 Iunie s-au centralizat rezultatele testului de evaluare nationala de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii. 172.531 de copii s-au inscris la aceasta sesiune de teste dintre care 102.174 (59,22%) copii sunt din mediul urban iar 70.357 (40,78%) sunt din mediul rural. ca in fiecare an, s-au inregistrat si medii de 10.

In judetul Cluj s-au inregistrat cele mai multe medii de 10 (66), in timp ce in Harhita si Covasna s-au inregistrat cele mai putine (cate o medie de zece in fiecare din cele doua judete). Comparativ cu ultimii 9 ani, anul acesta s-au inregistrat 839 de medii de 10, acest numar fiind depasit doar in 2013 cand s-au inregistrat 859 de medii de 10. In ultimii ani s-au inregistrat in medie cate 400 de medii de 10 la testele de evaluare nationala.

Contestațiile pot fi depusesi astazi Marți, 23 iunie (între orele 8:00 și 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. rezultatele finale se vor afisa pe data de 27 Iunie.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!