Se redeschid gradinitele, cresele si afterschool-urile. Ce masuri se vor lua?

Nursery teacher playing kitchen roleplay with her students in the classroom.

Ordinul comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Prin acest ordin se stabilesc măsurile necesare pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor. Aceste masuri au ca scop prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Părinții care doresc să beneficieze de serviciile grădinițelor / unităților de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar. Cererile se pot depune incepand de astazi, 15 Iunie.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene, dupa care vor fi transmise autorităților publice locale. Autoritatile publice locale vor decide, impreuna cu inspectoratele judetene, listele de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun.

De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!