Atacuri cibernetice asupra serverelor guvernamentale

Grupul rusesc cunoscut sub mai multe denumiri, printre care si „Libelula” sau ” Ursul energetic” a desfasurat o serie de atacuri cibernetice asupra serverelor guvernamentale ale …

Atacuri cibernetice asupra serverelor guvernamentale

Grupul rusesc cunoscut sub mai multe denumiri, printre care si „Libelula” sau ” Ursul energetic” a desfasurat o serie de atacuri cibernetice asupra serverelor guvernamentale ale SUA. Acestea au inceput cel putin din Septembrie, au precizat (FBI) şi Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Infrastructură de Securitate (CISA).

Atacurile au vizat zeci de administratii regionale si locale din SUA, dar autoritatile americane nu au precizat ce retele au fost vizate. „Până acum, FBI şi CISA nu au informaţii care să indice că acest actor (o ameninţare avansată persistentă) a perturbat intenţionat vreo operaţiune de aviaţie, educaţională, electorală sau guvernamentală”, au precizat agenţiile. Purtatorii de cuvant ai agentiilor au mai precizat „ca hackerii ar putea încerca să obţină acces la viitoare operaţiuni perturbatoare pentru a influenţa politici şi acţiuni ale SUA sau pentru a delegitima autorităţi locale„.

Acestea nu sunt singurele atacuri asupra serverelor guvernamentale SUA

Joi, Departamentul Trezoreriei SUA a anunţat sancţiuni împotriva a cinci entităţi iraniene pentru tentative de amestec în alegeri, iar Casa Albă a atras atenţia asupra încercărilor de hacking din partea Chinei şi Iranului.

„Guvernul federal este în permanentă alertă pentru a bloca orice interferenţe străine în alegerile prezidenţiale, acestea fiind operate în mare parte de China” a declarat Joi, Mark Meadows, şeful de cabinet de la Casa Albă.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!