Cabinetul lui Trump afectat de coronavirus?

Diagnosticul pozitiv de coronavirus al președintelui Donald Trump a ridicat întrebări cu privire la sănătatea celor din jur, inclusiv a membrilor cabinetului său și a vicepreședintelui său.

Testele unora dintre membrii familiei președintelui, înalți oficiali guvernamentali și consilieri au iesit pozitive. Printre acestia se numara prima doamna, Melania Trump, asistentii Hope Hicks, Nicholas Luna (sarcina acestuia este sa-l insoteasca pe Trump zi si noapte, aflandu-se permanent langa acesta). Vicepresedintele Mike Pence si doamna Pence au fost testati la randul lor Vineri, rezultatele lor iesind negative potrivit purtatorului de cuvant al vicepresedintelui, Devin O’Malley.
„Conform rutinei de luni de zile, vicepreședintele Pence este testat pentru COVID-19 în fiecare zi. În această dimineață, vicepreședintele Pence și a doua doamnă au avut rezultate negative pentru COVID-19. Vicepreședintele Pence rămâne în stare bună de sănătate și le urează toate cele bune familiei Trump si recuperarea lor „, a scris O’Malley pe Twitter.
Pence a avut rezultate negativesi la testarea de Sâmbătă dimineață, a confirmat un oficial al administrației.

Rezultatele celorlalti membri ai cabinetului Trump


Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin
Mnuchin, care a avut întâlniri în persoană cu președintele Camerei, Nancy Pelosi, a avut rezultate negative Vineri dimineață, potrivit unui tweet al purtătorului său de cuvânt Monica Crowley. El va continua să fie testat zilnic.
Procurorul general William Barr
Barr a fost testat negativ vineri dimineață și din nou a avut rezultate negative sâmbătă, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului Justiției. Nu are simptome și s-a aflat ultima dată în aceeași cameră cu președintele Sâmbătă.
Secretar interimar la Securitate Internă Chad Wolf
Potrivit secretarului adjunct adjunct al Departamentului pentru Securitate Internă, Chase Jennings, „secretarul interimar Wolf a avut rezultate negative de trei ori în ultimele șapte zile pentru COVID-19. Nu a fost în contact strâns cu președintele Trump sau cu Prima Doamnă recent”. În plus, el s-a „consultat cu medicul de la Casa Albă săptămâna aceasta după ce un angajat DHS a avut test pozitiv pentru COVID-19 și a fost eliberat pentru funcție”.
Secretarul sănătății și serviciilor umane, Alex Azar
Azar a declarat reporterilor Vineri dimineață că a fost testat „din abundență de precauție” și, de asemenea, a scris pe Twitter în dimineața aceea că a dat rezultate negative pentru virus.
Secretar de transport Elaine Chao
„Secretarul Chao a fost testat în mod regulat și a dat rezultate negative”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Transporturilor.
Director al serviciilor de informații naționale, John Ratcliffe
Biroul directorului de informații naționale a refuzat să comenteze despre interacțiunile recente ale Ratcliffe cu președintele sau cu privire la orice briefing recent.
Secretarul de stat Mike Pompeo
Pompeo a declarat grupului de presă care călătorea cu el în Dubrovnik, Croația, că atât el, cât și soția sa au dat rezultate negative vineri dimineață. El a spus că nu a fost alături de Trump de la semnarea Acordurilor lui Abraham la Casa Albă pe 15 septembrie, adăugând că a călătorit în majoritatea ultimelor 17 zile.
Administrator al Agenției pentru Protecția Mediului Andrew Wheeler
Potrivit purtătorului de cuvânt al APE, James Hewitt, administratorul nu a avut „niciun contact recent în persoană cu președintele Trump, nu are simptome”.
Directorul Agenției Centrale de Informații Gina Haspel
CIA a refuzat să comenteze programul lui Haspel.
Secretarul Afacerilor Veteranilor, Robert Wilkie
Wilkie a dat rezultate negative Miercuri. El este adesea testat din cauza vizitelor sale la spitalele din VA și s-a întâlnit ultima dată cu Trump pe 27 August, potrivit purtătorului de cuvânt al VA, James Hutton.
Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow
Kudlow a declarat pentru Fox Business News că este testat în fiecare zi și negativ Vineri dimineață.
Secretarul apărării Mark Esper și generalul Mark Milley, președinte al șefilor de stat major
Jonathan Hoffman, asistent al secretarului de apărare pentru afaceri publice, a declarat reporterilor că Milley a dat rezultate negative pentru virus Vineri, iar Esper a dat rezultate negative pentru virus la începutul acestei săptămâni în timpul călătoriilor sale și a fost testat din nou Vineri.
Secretarul Comerțului Wilbur Ross
Un purtător de cuvânt al comerțului a declarat că Ross a fost testat Vineri dimineață și este negativ.
Secretarul locuințelor și dezvoltării urbane Dr. Ben Carson
Carson a dat rezultate negative pentru virus joi în timp ce călătorea cu vicepreședintele, potrivit șefului său de cabinet Andrew Hughes.

Fosta consilieră a Casei Albe Kellyanne Conway
Conway a declarat Vineri seară că a avut rezultate pozitive, cea mai recentă figură politică majoră care a spus că are Covid-19 după ce a participat la evenimentul Rose Garden sâmbăta trecută, unde Trump și-a anunțat alegerea de la Curtea Supremă.


Membrii Congresului și ai sistemului judiciar


Amy Coney Barrett
Barrett, un judecător federal și candidatul președintelui la Curtea Supremă, a dat vineri rezultate negative la coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere. Barrett, care este testat zilnic, a fost ultima dată sâmbătă cu președintele, a spus Deere.
Barrett a fost diagnosticat cu coronavirus la sfârșitul acestei veri, dar și-a revenit, potrivit a trei surse familiare cu problema.
Senatorii Mike Lee și Thom Tillis
Senatorul republican Lee din Utah și Tillis din Carolina de Nord au anunțat separat Vineri că au dat rezultate pozitive. Ambii sunt membri ai Comitetului judiciar al Senatului, putând periclita speranțele GOP de a-l confirma rapid pe Barrett dacă ambii vor rămâne în imposibilitatea de a vota în plenul Senatului până la sfârșitul lunii.
Jim Jordan
Jordan, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Trump, a dat negativ pentru Covid-19 vineri. Republicanul din Ohio a zburat cu Air Force One săptămâna aceasta.
Potrivit purtătorului său de cuvânt Russell Dye, Jordan „a fost sfătuit de medicul său că, din moment ce nu a fost în contact strâns cu niciunul dintre persoanele pozitive COVID-19 într-o perioadă de timp cu risc, el nu trebuie să fie pus în carantină”.
Senatorul Ron Johnson
Republicanul din Wisconsin a dat rezultate pozitive la coronavirus după ce a fost expus la începutul săptămânii, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al acestuia. Anunțul l-a făcut pe Johnson al treilea senator GOP care a dat rezultate pozitive în 24 de ore.
Senatorul Rick Scott
Republicanul din Florida a declarat pe Twitter că a fost testat pentru Covid Vineri dimineață, iar rezultatele testelor sale au fost negative. El a ținut o întâlnire personală cu Amy Coney Barrett marți la biroul său din Capitol Hill.
Senatorul James Lankford
Într-un tweet de sâmbătă, Lankford, un republican din Oklahoma, a declarat că a dat rezultate negative pentru Covid, dar va continua să stea în carantină. Lankford a spus că s-a întâlnit cu senatorul Lee, care a dat rezultate pozitive, de mai multe ori în această săptămână.
Senatorul Dick Durbin
Biciul democratic din Illinois, care a fost pe Capitol Hill săptămâna aceasta, a anunțat sâmbătă dimineață că a dat test negativ pentru coronavirus Vineri.
Senatorul Tim Scott
Scott a anunțat sâmbătă pe Twitter că a dat rezultate negative.
„Am dat rezultate negative la COVID în această după-amiază”, a publicat pe Twitter republicanul din Carolina de Sud. „În ultima săptămână, am avut o interacțiune strânsă sau deloc strânsă cu colegii care au dat rezultate pozitive până acum. Voi continua să mă rog pentru colegii mei, președinte și fiecare american care luptă impotriva COVID-19”.
Senatorul Ben Sasse
Un purtător de cuvânt al Sasse a declarat sâmbătă CNN că senatorul republican din Nebraska a dat rezultate negative.
„Datorită interacțiunii sale strânse cu mai mulți indivizi infectați, senatorul Sasse a fost testat din nou pentru coronavirus astăzi – iar rezultatele sale au fost negative”, a declarat purtătorul de cuvânt al senatorului . „După consultarea medicului curant din Senat și a medicilor din Nebraska, el va lucra de la distanță de la casa sa din Nebraska, urmând să facă teste suplimentare”.
In declarația de Sâmbătă s-a mai spus că Sasse va reveni la „munca începând cu 12 octombrie”.


Oficialii partidului republican și personalul campaniei Trump


Președintele RNC, Ronna McDaniel
McDaniel, președinta Comitetului Național Republican, a dat rezultate pozitive la coronavirus, a anunțat Vineri un purtător de cuvânt al RNC.
„După ce un membru al familiei sale a dat test pozitiv pentru COVID-19, președinta a fost testată pentru virus. Miercuri după-amiază a primit confirmarea că este COVID-19 pozitivă. S-a aflat acasă în Michigan de sâmbăta trecută”, RNC a spus purtătorul de cuvânt Mike Reed într-un comunicat.
Managerul campaniei Bill Stepien, directorul adjunct Justin Clark și consilierul principal Jason Miller
Stepien a aflat vineri seara că a dat rezultate pozitive, potrivit unui înalt oficial. Rezultatele testului lui Clark au fost negative. De asemenea, Miller a dat rezultate negative, a declarat un înalt oficial al campaniei Trump.
Chris Christie
Fostul guvernator din New Jersey, care l-a ajutat pe Trump să se pregătească pentru prima dezbatere prezidențială la începutul acestei săptămâni și a participat la anunțul Curții Supreme în weekendul trecut, a declarat Sâmbătă că a dat rezultate pozitive. El a fost testat Vineri după știrea că Trump a contractat virusul.
El a spus sâmbătă seara că s-a testat la Morristown Medical Center mai devreme în acea după-amiază ca măsură de precauție.
„Deși mă simt bine și am doar simptome ușoare, din cauza istoricului meu de astm, am decis că aceasta este o măsură de precauție importantă”, a scris el pe Twitter.
Christie a declarat telefonic de la spital că are o febră ușoară și este dureros, dar se simte suficient de bine pentru a se deplasa singur la spital. Deși a spus că respirația sa este bună, a spus că a început un curs de tratament cu Remdesivir după ce a fost internat.

Avocații lui Trump

Rudy Giuliani
Christianné Allen, purtător de cuvânt al lui Rudy Giuliani, a declarat vineri după-amiază că fostul primar din New York și avocatul lui Trump au dat rezultate negative pentru Covid-19 după ce au făcut un test mai devreme în acea zi.
Pat Cipollone
Pat Cipollone, consilierul de la Casa Albă, a dat rezultate negative pentru coronavirus, a declarat vineri pentru CNN un înalt oficial al administrației.


Membrii familiei Trump

Melania Trump
Prima doamnă a dat test pozitiv pentru coronavirus joi. În timp ce președintele a fost trimis la Centrul Medical Walter Reed, Melania Trump a rămas la Casa Albă și a experimentat „simptome ușoare” ale virusului.
Donald Trump Jr.
Fiul cel mare al președintelui, Donald Trump Jr., a anunțat sâmbătă pe Twitter că a dat rezultate negative.
„Mulțumim tuturor celor care au aratat atât de multă dragoste pentru @realDonaldTrump și restul familiei. Înseamnă cu adevărat foarte mult pentru noi”, a scris el într-un tweet. „Am testat negativ, așa că îi voi mai da câteva zile din multă precauție și din nou și voi testa din nou și, dacă sunt curat, mă voi întoarce la muncă cât mai curând posibil.”
Ivanka Trump și Jared Kushner
Atât Ivanka Trump, cât și Kushner au dat rezultate negative la coronavirus vineri dimineață, a declarat pentru CNN un oficial de la Casa Albă.
Eric și Lara Trump
Fiul lui Trump, Eric Trump și soția sa, Lara, au dat rezultate negative, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al acestora postată vineri de Lara Trump pe conturile ei de Twitter și Instagram.
Barron Trump
Fiul în vârstă de 14 ani al lui Trump a dat rezultate negative la coronavirus, potrivit Stephanie Grisham, șefa de cabinet a Melaniei Trump.
„Barron a dat rezultate negative și se iau toate măsurile de precauție pentru a se asigura că este menținut în siguranță și sănătos”, a spus Grisham vineri

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!