Prima tara din S-E Europei care ridica toate restrictiile

Bulgaria a declarat stare de urgenta pe data de 13 Martie si a fost activa pentru doua luni. A urmat „situatia epidemica exceptionala” care este activa pana pe data de 14 Iunie. Din data de 14 Iunie, Bulgaria va ridica toate restrictiile, inclusiv purtarea mastii de protectie.

Grupul de lucru pentru combaterea pandemiei , grup care sustinea zilnic conferinte de presa, isi va continua activitatea de combatere, dar nu va mai tine conferintele zilnice. Boyko Borisov, premierul Bulgariei motiveaza aceasta decizie: „Aceste briefinguri creeaza un sentiment de neliniste. Trebuie sa invatam sa supravietuim cu virusul”. Chiar daca restrictiile vor fi ridicate, autoritatile recomanda distantarea sociala si spalarea mainilor.

Momentan Ministerul Afacerilor Externe din Romania face urmatoarele precizari pentru cetatenii romani care intra in Bulgaria:

„La intrarea în Republica Bulgaria, persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, prezintă organelor de control de sănătate publice de la frontieră o declarație pe proprie răspundere, prin care se obligă să respecte măsurile anti-epidemiologice, introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinul ministrului sănătății și confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19. Textul declarației poate fi descărcat (AICI).”

Prin declarația pe propria răspundere menționată mai sus, persoana va preciza urmatoarele:

  1. Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.
  2. Nu este pusă sub carantină.
  3. A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.
  4. Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.
  5. Călătorește pe propriul sau risc.
  6. Scopul călătoriei.
  7. Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).
  8. Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.
Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!