Roiuri de lacuste invadeaza Etiopia

Roiuri de lacuste invadeaza Etiopia

21 January 2020, Lekiji, Samburu County, near Wamba - A motorcyclist driving through a desert locust swarm in Kenya. The United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) warned that the desert locust swarms that have already reached Somalia, Kenya and Ethiopia could spill over into more countries in East Africa destroying hundreds of thousands of acres of crops.

Etiopia este invadata de roiuri de lacuste ajutate de cate pandemia de COVID-19 si ploile abundente care au cazut in zona in ultima perioada, relateaza CNN. Acestea au distrus campuri impense de sorg, care reprezinta unica sursa de venituri a multor familii din regiune.

Invazia lăcustelor este cea mai gravă din Etiopia din ultimii 25 de ani, spune agenția alimentară a Organizației Națiunilor Unite FAO.
Acesta a afectat aproximativ 200.000 de hectare de teren incepand din Ianuarie, amenințând aprovizionarea cu alimente și mijloacele de trai a milioane de oameni. Un roi de un kilometru pătrat poate mânca aceeasi cantitate de mâncare într-o zi ca 35.000 de oameni.
Aceste roiuri fac parte dintr-o succesiune unică în viață de roiuri care au afectat Africa de Est și regiunea Mării Roșii de la sfârșitul anului 2019, pandemia de coronavirus agravând criza din acest an prin perturbarea lanțului de aprovizionare al FAO cu pesticide și alte echipamente lupta cu ei.


Africa de Est suferă cea mai gravă invazie a lăcustelor din deșert din ultimii 25 de ani


„Cea mai mare provocare acum în regiune este aici, în Etiopia și lucrăm la asta împreună cu partenerii noștri precum FAO”, a declarat Stephen Njoka, directorul Africii de Est pentru Organizația de Control al Lacustelor din deșert. Conflictele și haosul din Yemen, de unde provin unele roiuri, au făcut imposibilă pulverizarea pesticidului cu avionul la sursă. Acest lucru combinat cu ploi neobișnuit de abundente au umflat roiurile răspândite în Etiopia.
Banca Mondială a declarat că insectele ar putea costa Africa de Est și Yemen 8,5 miliarde de dolari anul acesta, iar reprezentantul FAO în Etiopia, Fatouma Seid, se teme că modelul distrugerii va fi repetat anul viitor.
„Infestarea va continua până în 2021. Suntem reinvadati și roiurile vor merge apoi în Kenya”, a spus ea.

„Nu au plecat nici macar o data de o săptămână. Rămânem fara recolta, ne legăm talia și plângem zi și noapte. Cum pot sa hrănesc … copiii mei așa?”, a spus Marima Wadisha, o vaduva, înconjurată de cei cinci copii in timp ce ținea un pachet de sorg distrus.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
2Shares
error: Continut protejat !!