BRASOV: Actiuni de prevenire si limitare a raspandirii COVID-19

Localitati cu incidenta 3 la mie

Ieri, 27 decembrie 2020, in cadrul unor actiuni de prevenire si limitare a raspandirii COVID-19, au fost verificate mai multe locatii din judetul Brasov. Astfel, polițiștii din cadrul IPJ Brașov au verificat 144 de locații, 72 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

La actiuni au participat si polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului

Pe langa zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, au mai fost vizate si stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov. Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 3.000 de persoane, au verificat 114 de mijloace de transport persoane și circa 200 de autovehicule.

Sanctiuni si amenzi

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 227 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 204 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 23 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea totală a acestora fiind de 26.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 2.750 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 77 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 113 locații, au legitimat 217 de persoane și au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei.

De asemenea, au fost verificate 82 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 59 de locații, au legitimat 184 de  persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!