Se incepe toaletarea copacilor din Brasov

In urma sesizarilor primite de la cetateni si a fenomenelor meteorologice extreme din ultima perioada, primaria municipiului Brasov a decis sa se inceapa toaletarea copacilor din municipiu si din Poiana Brasov.

Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Brașov, în colaborare cu firma care se ocupă de administrarea spațiilor verzi din municipiu și cu Regia Publică a Pădurilor Kronstadt au primit ca sarcina inventarierea, taierea sau toaletarea dupa caz a acestor arbori. Dupa ce se intocmeste actul de punere in valoare, arborii inventariati si marcati deja, vor fi taiati si toaletati.

Aceasta actiune este necesara datorita … incidentelor cauzate de ruperea si caderea arborilor sau crengilor în timpul furtunilor. Astfel, un autoturism a fost avariat în trafic de un pom care s-a prăbușit pe stradă, în zona magazinului Universal, iar pe strada Sfântul Ioan (în spatele hotelului Aro Palace), un frasin a fost rupt de vântul puternic. In al doilea caz, pagubele au constat in deteriorare câtorva bănci și jardiniere. La sfârșitul lunii februarie, pe Strada de mijloc, un tei rupt de la jumătate a avariat un autoturism parcat în zonă.

„Sunt mai mulți arbori care ar urma să fie toaletați sau tăiați, deoarece sunt uscați sau în pericol de a se prăbuși, și dorim să evităm posibilele pericole. În urma unor evenimente cauzate de fenomenele meteorologice extreme – ploi torențiale, vânt puternic, căderi de grindină – Serviciul Amenajare Zone de Agrement a actualizat lista arborilor care prezintă pericol de prăbușire. Există și solicitări venite de la brașoveni pentru tăierea unor arbori, solicitări pertinente ținând cont că respectivii arbori afectează fațadele unor imobile, geamurile locatarilor sau sunt uscați. Majoritatea arborilor care vor fi tăiați sunt uscați parțial sau în totalitate iar unele exemplare sunt înclinate, prezentând pericol de rupere sau prăbușire în cazul unor condiții meteo extreme. Potrivit legii, arborii tăiați vor fi înlocuiți în cadrul campaniilor de plantare”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!