300 de clujeni angajați la fostul Mechel riscă să rămână pe drumuri, firma începe concedierea colectivă, sindicatul cere ajutor

300 de clujeni angajați la fostul Mechel riscă să rămână pe drumuri, firma începe concedierea colectivă, sindicatul cere ajutor

 

Trei sute de clujeni riscă să rămână pe drumuri după ce fosta Industria Sârmei Câmpia Turzii, acum Industrial Steel Wires, a început concedierea colectivă.

Combinatul din Câmpia Turzii are trei sute de angajați care ar urma să fie concediați după ce firma, Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL, a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă. Sindicatul Industria Sârmei Câmpia Turzii aată că e nevoie de ”sprijin urgent” după ce sectorul metalurgic din România a cunoscut o ”agravare a situației” din al doilea semestru al anului trecut, ceea ce a dus la micșorarea exporturilor. În plus conflictele armate din Ucraina au dus la lipsa comenzilor, deoarece Ucraina a avut acces la Uniunea Europeană, la prețuri sub prețul Europei și fără taxe vamale.

Amintim, concedieri masive la fostul combinat de sârmă Câmpia Turzii, acum Industrial Steel Wires, sute vor rămâne fără locuri de muncă. Săptămâna trecută a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, la solicitarea Sindicatului ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii. În contextul demarării la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă și a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, a procedurii de concediere colectivă a celor 300 de salariați ai Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL, din Combinatul de la Câmpia Turzii, Sindicatul a înaintat un memoriu în vederea solicitării sprijinului din partea Guvernului, consultat de actualdecluj.ro și prezentat mai sus.

Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL produce sârmă de oțel trefilată la rece, neagră sau acoperită termic cu zinc sau zinc și aluminiu și produse din sârmă trefilată tare precum fibra metalică, dar și cuie vrac și în rolă.

Un istoric al producției de sârmă în Câmpia Turzii, prezentat de ISWCT:

1920 – Este înființată uzina ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii (ISCT). Pentru început, în 1921, au fost puse în funcțiune trăgătoria de oțel moale și fabrica de cuie, iar în 1922 a fost pus în funcțiune laminorul de sârmă, primul de acest fel din România. În următorii ani profilul companiei s-a lărgit continuu prin deschiderea unor noi unități de producție. În momentul privatizării firma ajunge la un pas de a fi un combinat metalurgic cu fluxul de producție integrat, veriga lipsă fiind doar procesul de turnare continuă.

2003 – ISCT este privatizată, cumpărătorul este societatea elveţiană Conares Trading AG.

2005 – “Industria Sârmei” Câmpia Turzii îşi schimbă numele în Mechel Câmpia Turzii.

2013 – Compania Mechel Câmpia Turzii intră în insolvență. În luna februarie, grupul rus Mechel a vândut combinatul de la Câmpia Turzii firmei Invest Nikarom, iar firma a revenit la numele vechi ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii (ISCT).

2020 – Activele de producție deținute de Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT) SA sunt mutate pe firma “Industrial Steel Wires” Câmpia Turzii (ISWCT) SRL. Societatea este deținută de Alphard Financial Corp.

Citește și:

Concedieri masive la fostul combinat de sârmă Câmpia Turzii, acum Industrial Steel Wires, sute vor rămâne fără locuri de muncă

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!