A patra ediție a festivalului ”Dumitru Fărcaș”, despre care organizatorii spun că e ”emblematic pentru folclorul românesc”, are loc la Cluj în primele patru zile din septembrie

A patra ediție a festivalului ”Dumitru Fărcaș”, despre care organizatorii spun că e ”emblematic pentru folclorul românesc”, are loc la Cluj în primele patru zile din septembrie

 

A patra ediție a festivalului ”Dumitru Fărcaș”, despre care organizatorii spun că e ”emblematic pentru folclorul românesc”, are loc la Cluj în primele patru zile din septembrie.

Festivalul e organizat de Fundația Dumitru Fărcaș. ”Un artist care a marcat cultura românească, un adevărat Maestru al taragotului”, îl caracterizează reprezentanții fundației.  În urma celor trei ediții precedente, festivalul a rămas cunoscut sub denumirea Festivalul ”Taragotul de aur”, care acum își schimbă denumirea pentru a purta numele cunoscutului taragotist. Festivalul va debuta vineri, 1 septembrie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură ce poartă numele marelui artist, cu un vernisaj intitulat ”Dumitru Fărcaș, o viață cu Mărțișorul”, avându-i ca invitați speciali pe Emil Boc, Elise Stan, Ioan Bocșa și Grigore Leșe, urmat de un recital susținut de tineri taragotiști Cristian Totpati, Andrei Haneș, Dănuț Goia și alții, alături de Orchestra Ansamblului Folcloric Studențesc ”Mărțișorul”. Expoziția marchează totodată 65 de ani de existență a Ansamblului Folcloric Studențesc „Mărțișorul”, prin fotografii și obiecte cu valoare sentimentală din arhiva personală a artistului. Accesul la acest prim eveniment se va realiza doar pe baza completării formularului de înscriere disponibil pe pagina de Facebook Festivalul Dumitru Fărcaș sau invitații, iar locurile sunt limitate.

A doua zi de Festival, 2 septembrie, aduce pe scena din Piața Unirii, de la ora 18.30, un concert, ”Regal Folcloric”, unde urcă pe scenă interpreți ai muzicii folclorice precum Ionuț Fulea, Maria Casandra Hauși, Cristian Totpati, Grupul Iza, Ioan Sas, Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mărțișorul”, Grupul de Tulnicărese „Apuseni”, dar și alți invitați, sub acompaniamentul asigurat de Cununa Transilvană.
Programul muzical va continua sâmbătă seara, 3 septembrie, tot în piața Unirii, cuu o seară multiculturală – Fanfara Transilvania, ”Csűrös Banda” și formația „Mazel Tov”.

Ultima zi de festival, la ora 13.30 în piața Unirii, cuprinde ateliere pentru copii, demonstrații și ateliere de meșteșuguri organizate de meșteri populari – olărit, țesut, confecționarea podoabelor din mărgele, confecționarea brățărilor din ață, cusut, tricotat, croșetat și altele. Accesul la evenimente e gratuit.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!