Academicianul Doru Pamfil, fost rector al Universității de Științe Agricole, a fost reales ca președinte al filialei din Cluj a Academiei Române, pentru încă un mandat de patru ani

Academicianul Doru Pamfil, fost rector al Universității de Științe Agricole, a fost reales ca președinte al filialei din Cluj a Academiei Române, pentru încă un mandat de patru ani

 

Academicianul Doru Pamfil, fost rector al Universității de Științe Agricole, a fost reales ca președinte al filialei din Cluj a Academiei Române, pentru încă un mandat de patru ani.

Adunarea Generală a membrilor Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române a decis astăzi prin vot secret alegerea în funcția de președinte al filialei, pentru un mandat de patru ani, a academicianului Doru Pamfil. Acesta este membru titular al Academiei Române din anul 2015 și președintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române din 2020.

În cadrul aceleași sesiuni, a fost desemnat și Biroul Prezidiului Filialei, a cărei componență este formată din academicienii Dorel Banabic și Marius Porumb, și profesorii Liviu Pop și Vasile Pușcaș, ambii membri corespondenți ai Academiei Române.

Doru Pamfil s-a născut în 21 februarie 1953 la Cluj-Napoca. Este doctor în agronomie din 1984 cu un studiu în domeniul fiziologiei plantelor. Între anii 1977-1989 a fost cercetător științific la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură din Cluj-Napoca, iar între anii 1980-1989 a deținut funcția de șef de laborator. Din 1987 este cadru didactic al Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Facultatea de Horticultură, activând în domeniile microbiologie și micropropagare ca asistent asociat (1987-1989), șef de lucrări (1989-1994), conferențiar (1994-1998) și profesor (1998-2018). Din anul 2002 este conducător de doctorat în domeniul geneticii și ameliorării plantelor și a coordonat cercetările a zeci de doctori în științe horticole și postdoctoranzi. Este profesor asociat al universității începând cu anul 2018. Între 2008 și 2016 a fost rector al USAMV Cluj. A fost ales în anul 2020 ca președinte a Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române și ca președinte a Secției de Științe Agricole și Silvice în anul 2021.

A publicat 15 cărți. Este Doctor Honoris Causa la Universitatea din Oradea din 2010, Universitatea Andaluzia din Sevilia din 2012, Universitatea de Științele Vieții din Viena din 2017, Universitatea Agrară de Stat din Chișinău din 2018 și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iași,  din 2018.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!