Alegerile locale mută cel mai vechi târg din Transilvania, de la Negreni în Cluj

Alegerile locale mută cel mai vechi târg din Transilvania, de la Negreni în Cluj

 

”Ediția de vară” a probabil celui mai vechi târg din România, ”Fechetăul” din Negreni”, va fi amânată cu o săptămână din cauza alegerilor locale.

E vorba de ”Târgul coaselor”, ediția din vară a faimosului târg de la Negreni, care adună de cel puțin două sute de ani mii și după caz zeci de mii de mușterii în comuna clujeană. În acest an târgul va fi amânat cu o săptămână, a anunțat primarul comunei, Dorin Manea.

Târgul de vechituri din comuna clujeană Negreni adună anual zeci de mii de oameni. Târgul are și o ediție de vară în iunie, „Târgul Coaselor”, însă aceasta e mult mai puțin vizitată, deși nimeni nu știe de ce: și aceasta din urmă are deja tradiție de mai bine de un secol, totuși numărul mușteriilor e la sfert față de ediția de toamnă. Primarul Dorin Manea a încercat recent o explicație pentru actualdecluj.ro: „încerc să-mi dau și eu un răspuns, dar nu știu să vă răspund. Noi am încercat să explicăm din tradiția târgului, în sensul că în sezonul rece ar exista o mai mare cerere din partea cumpărătorilor: încălțăminte, haine groase. Dar am constatat că și sectorul de antichități, foarte îndrăgit, este dublu dacă nu triplu, la târgul de toamnă, și asta chiar nu are explicație, ar trebui să fie la fel. Poate târgul de vară nu are așa mare tradiție pentru că nu are o atât de mare tradiție, e de o sută de ani”.

Astfel, târgul de vară care era programat inițial între 6 și 9 iunie – iar alegerile locale sunt programate și ele în 9 iunie – se va amâna cu o săptămână și se va organiza între 13 și 16 iunie.

Citește și:

Secretul celui mai vechi târg din Transilvania, vechi de 400 de ani

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!