Amenzi de zeci de mii de euro la Cluj în centrele rezidențiale și căminele pentru persoanele vârstnice

Amenzi de zeci de mii de euro la Cluj în centrele rezidențiale și căminele pentru persoanele vârstnice

 

Amenzi de zeci de mii de euro la Cluj în centrele rezidențiale și căminele pentru persoanele vârstnice.

E vorba în total de 14 amenzi în cuantum de 167.500 de lei, adică aproximativ 33.500 de euro, date de Inspectoratul Teritorial de Muncă într-un control derulat între 27 octombrie și 15 decembrie care a vizat respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă la centrele rezidențiale de servicii sociale – centre rezidențiale medico-sociale, centre rezidențiale de îngrijiri paliative, cămine pentru persoane vârstnice, centre de tip respiro sau centre de criză, locuințe protejate, centre de îngrijire și asistență, centre de abilitare și reabilitare, centre pentru viață independentă. ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 63 de centre din judeţul Cluj. Au fost aplicate un număr de 14 amenzi în cumul total de 167.500 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea relațiilor de muncă și respectiv a securității și sănătății în muncă. Mai exact, în domeniul relațiilor de muncă  au fost identificate primirea la muncă a unor persoane fără încheierea unor contracte individuale de muncă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale privind munca în sărbătorile legale; neducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse cu ocazia controlului anterior; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

În ce privește domeniul securității și sănătății în muncă neregulile sunt lipsa identificării de catre angajator a riscurilor existente la locurile de muncă; nu exista autorizație de funcționare din punct de vedere al securității și sănătății în muncă pentru anumite activități desfășurate; angajatorul nu și-a îndeplinit obligația de a asigura cerințele de securitate pentru echipamentele de muncă (centrală termică, echipamente de ridicat) aflate sub incidența ISCIR prin verificări periodice și speciale de către persoane competente; angajatorul nu a asigurat echipamente individuale de muncă adecvate, specifice riscurilor existente la locul de muncă.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!