Armata israeliană după ce a ucis din greșeală trei ostatici: Purtăm toată responsabilitatea

Armata israeliană după ce a ucis din greșeală trei ostatici: Purtăm toată responsabilitatea

 

Șeful Armatei isreliene, generalul Herzi Halevi, a avut o primă reacție, sâmbătă, după ce trupele sale au ucis cu o zi în urmă trei ostatici israelieni în Fâșia Gaza, el spunând că IDF „poartă responsabilitatea” pentru acest incident și că „va face totul pentru a preveni reapariția unor astfel de cazuri în lupte”, scrie The Times of Israel.

„Incidentul în care soldații IDF i-au ucis din greșeală pe Yotam Haim, Alon Shamriz și Samar Talalka este un eveniment dificil și dureros.

Cei trei ostatici care au supraviețuit șaptezeci de zile infernale s-au îndreptat spre soldații IDF și au fost uciși de focul forțelor noastre.

Soldații IDF și comandanții lor din Fâșia Gaza nu își doresc nimic mai mult decât să salveze în viață ostaticii. Nu am reușit în acest caz. Simțim durerea profundă a familiilor pentru moartea ostaticilor”, a transmis Halevi într-un mesaj video.

Șeful Armatei israeliene a spus că IDF și el, în calitate de comandant, sunt „responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat” și vor „face totul pentru a preveni reapariția unor astfel de cazuri în continuarea luptelor”.

Armata israeliană a anunțat vineri seara că Yotam Haim, Alon Shamriz şi Samer El-Talalqa – toţi tineri, cu vârste de până în 30 de ani – au fost împuşcaţi în timpul unor operaţiuni într-un cartier din oraşul Gaza. Cei trei se aflau printre cele aproximativ 240 de persoane luate ostatice în timpul raidurilor Hamas din 7 octombrie din Israel, în care au murit, de asemenea, 1.200 de persoane. Ei au fost confundaţi cu terorişti Hamas şi au fost consideraţi o ameninţare.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!