Bugetul local al județului Cluj, de peste 845 de milioane lei, a fost aprobat/Peste 42% din bani sunt destinați investițiilor/Doar 13 milioane lei pentru demararea construcției Spitalului Pediatric Monobloc, investiție de peste 1 miliard de lei

Bugetul local al județului Cluj, de peste 845 de milioane lei, a fost aprobat/Peste 42% din bani sunt destinați investițiilor/Doar 13 milioane lei pentru demararea construcției Spitalului Pediatric Monobloc, investiție de peste 1 miliard de lei

 

Proiectul de bugetul general propriu al județului Cluj pentru anul în curs, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei, a fost adoptat de consilierii județeni.

Bugetul local al județului este de 845.422.660 lei, din care 359.137.620 lei (peste 42%) este destinat dezvoltării. Din suma totală alocată dezvoltării, peste 36% este destinată cofinanțării proiectelor europene, inclusiv a celor din PNRR, a arătat CJ Cluj. Banii for fi folositți pentru continuarea celor 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile aflate în implementare, din care 14 depuse doar în cursul anului 2023.

Potrivit proiecției bugetare, banii de la secțiunea dezvoltare vor merge spre investiții în rețele de apă și canalizare (și în zona de munte), pentru dotări la spitalele din subordinea Cj Cluj dar și pentru demarearea lucrărilor la Spitalul Nou de Copii.

În ceea ce privește programul de investiții publice, Consiliul Județean Cluj  a arătat că pentru proiectele în domeniul sănătății este alocată suma de 77.135.690 de lei. Din aceasta, aproximativ 13 milioane de lei vor fi folosite pentru demararea efectivă a construcției viitorului Spital Pediatric Monobloc. De asemenea, o sumă importantă, respectiv 39.658.000 lei, este destinată extinderii, modernizării și dotării Ambulatoriului Spitalului de Recuperare – proiect PNRR.

La capitolul Transporturi o sumă considerabilă, peste 164 de milioane lei, a fost prevăzută pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de transport județene. Din acești bani, 48 de milioane de lei sunt destinați lucrărilor de întreținere și modernizare, restul pentru finalizarea proiectelor de modernizare, din fonduri europene, a patru trasee județene de importanță regională și a „Drumului Bistriței”.

Pentru a revolva problemele legate de gestionarea deșeurilor în Cluj, CJ a alocat suma 55.518.110 lei pentru achiziționarea și montarea instalației de dezintegrare moleculară la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

sursă foto: Consiliul Județean Cluj/lucrări drumul Bistriței

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!