Castelul Banffy din Cluj, recent restaurat de Consiliul Județean, se poate vizita, deocamdată, virtual

Castelul Banffy din Cluj, recent restaurat de Consiliul Județean, se poate vizita, deocamdată, virtual

 

Castelul Bánffy din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, reabilitat de Consiliul Județean Cluj cu ajutorul fondurilor europene, poate fi vizitat virtual.

“Iubitorii de istorie și de frumos, dar nu numai, pot admira această perlă arhitecturală în splendoara sa, accesând link-ul https://mpembed.com/show/?m=YjYgxUAHKyu&mpu=1703 sau site-ul forului administrativ județean, secțiunea „Proiecte europene” – Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric Castel Bánffy, Răscruci”, arată CJ Cluj.

Obiectivul turistic din județul Cluj și-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât și al altor trei imobile care au destinația de clădiri conexe.

“Castelul oferă vizitatorilor o incursiune în timp, putând fi remarcată o largă paletă de componente artistice – tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile care fac din acesta un important punct de reper pe harta tursimului transilvănean. De asemenea, o atracție aparte este reprezentată și de parcul castelului, care cuprinde lacul cu ponton din lemn, fântâna arteziană, dar și un generos spațiu verde”, a mai informat instituția.

Intenția este ca acest castel să devină un centru cultural. Consiliul Județean susține că va reveni cu informații legate de momentul începând de când Castelul Bánffy din Răscurci va putea fi vizitat și în format fizic.

 

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!