Gorghiu: fostul primar condamnat definitiv la Cluj, extrădat azi în România. ”În acest moment penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informaţie publică”

Gorghiu: fostul primar condamnat definitiv la Cluj, extrădat azi în România. ”În acest moment penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informaţie publică”

 

Fostul primar Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la Cluj în urmă cu patru luni, fugit din țară și depistat în Germania, va fi adus azi în România, unde va executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis, a anunţat în această după-masă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

”În cazul fugarului Cătălin Cherecheş – el va fi adus astăzi în România pe cale terestră, escortat de colegii de la poliţia din Germania, la graniţă îl vor prelua colegii din Poliţia Română”, a spus aceasta.

”Acest demers la care noi ne-am angajat vă asigur că va fi executat cu bună-credinţă. Aceste garanţii cu privire la condiţiile de detenţie au fost apreciate pozitiv de instanţele din Germania, astfel încât, aţi văzut deznodământul, au decis predarea lui Cătălin Cherecheş. El va fi încarcerat conform angajamentului şi conform procedurilor la Penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile. Secţia în care va fi încarcerat în această perioadă este Secţia E2, destinată persoanelor condamnate, majore, de sex masculin”.

Unde va fi încarcerat Cherecheș? Deocamdată Gorghiu nu spune. ”În acest moment penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informaţie publică, însă regula este aceea că pedeapsa se execută într-un penitenciar care se află în proximitatea domiciliului persoanei condamnate”.
La Rahova Cherecheș va fi cazat cu maxim încă două persoane într-o cameră cu o suprafață de aproximativ 19 metri pătrați. În plus va avea acces ca orice alt deținut la un punct comercial din incinta unității, acces la publicații și asistență medicală.
”Nu se pune problema de condiții precare de detenție”, spune Gorghiu.

 

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!