Numărul divorțurilor crește cu 20% într-un an, la Cluj

Numărul divorțurilor crește cu 20% într-un an, la Cluj

 

Numărul divorțurilor crește cu 20% într-un an, la Cluj, conform datelor statistice.

Mai exact, în noiembrie 2023 numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform legii nr. 202/2010 a fost de 66 în luna noiembrie 2023, mai puține cu 4 decât în luna octombrie 2023 și cu 12 divorțuri în creștere față de luna noiembrie  a anului anterior.

În ce privește căsătoriile, numărul a scăzut în noiembrie faţă de luna octombrie precum și față de luna noiembrie a anului 2022. În luna noiembrie 2023 la oficiile de stare civilă din judeţul Cluj s-au înregistrat 170 căsătorii, în scădere cu 137 față de luna octombrie 2023 şi cu 7 căsătorii mai puține decât în noiembrie 2022.

Căsătoria reprezintă uniunea dintre un bărbat şi o femeie, încheiată în concordanţă cu legislaţia ţării, în scopul întemeierii unei familii şi din care rezultă drepturi şi obligaţii între cei doi soţi, precum şi ale acestora faţă de copii. Divorţul reprezintă desfacerea unei căsătorii încheiate legal, printr-o hotărâre definitivă a instanţei judecătoreşti, a ofiţerului de stare civilă sau a unui notar public. Datele se referă la acţiunile de divorţ pentru care desfacerea căsătoriei a fost admisă.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!