Oficial: Poliția locală poate amenda persoanele care circulă cu trotinete electrice, dacă încalcă legea

Oficial: Poliția locală poate amenda persoanele care circulă cu trotinete electrice, dacă încalcă legea

 

Legea potrivit căreia Poliţia locală poate acorda sancţiuni conducătorilor de trotinete electrice a fost promulgată de președintele Romniei.

Actul normativ modifică art.7 alin. (1) lit. j) din Legea nr.155/2010, în sensul că se acordă Poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Potrivit legii, poliţiştii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

Un raport recent al Poliţiei Române a pus pe tapet o creştere alarmantă a numărului de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice. Potrivit statisticii, numărul de accidente s-a dublat de la an la an – de la 520 de accidente în 2020, la 1.221 în 2021 şi la 2.218 în anul 2022.

 

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!