Primăria a primit o singură ofertă pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, estimată la câteva miliarde de lei

Primăria a primit o singură ofertă pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, estimată la câteva miliarde de lei

 

O singură ofertă s-a depus la licitația pentru realizarea Centurii Metropolitane din Cluj. Urmează perioada de evaluare, maxim 90 zile lucrătoare, arată primarul Emil Boc.

 

Oferta vine din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden, potrivit unui anunț făcut de primar pe Facebook. În același anunț, primarul arată că e vorba despre un contract de peste 3,2 miliarde de lei, valoare de licitație.

Licitația pentru contractul „PROIECTARE SI EXECUȚIE Drum TransRegio Feleac TR 35- Et I Centura Metropol TR 35 și Drumuri de Leg “ Faza I – Centura Metropol TR 35 şi Drumuri de leg, TR35 de la km 14+747 (nod 5 Florești ) până la km 24+365 (Nod 10 Calea Turzii) si – TR35 de la km 24+365 (Nod 10 Calea Turzii) până la 38+418 (Nod 18 -VOCE)” a fost lansată pe SEAP de Primăria Cluj în luna iulie, fiind publicată în 13 iulie. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost decalat de patru ori, Primăria arătând că s-a procedat așa după ce firmele au cerut mai mult timp pentru pregătirea ofertelor.

Termenul fixat de Primărie în luna septembrie pentru licitația de  4.001.789.015 lei fără TVA (potrivit SEAP) pentru lucrările de proiectare și execuție a Centurii Metropolitane, între nodul 5 și nodul 18, un parcurs de circa 24 de kilometri plus drumuri de legătură a fost devansat pentru luna octombrie, apoi pentru începutul lunii noiembrie și ulterior decalată pentru data de 20 noiembrie.

Noua licitație fixează ca termen pentru contractul de proiectare și execuție 48 de luni, adică 4 ani. Criteriul de adjudecare este același, cea mai bună ofertă, calitate-preț, contând atât prețul (40%) cât și experiența echipei care va gestiona proiectul (60%).

Deja Primăria a contractat firma Dinco Consulting Invest (deținută de Elena Corina Vulcu, soția unui fost director ANRMAP, Vulcu Codrin-Ioan) pentru uma de 266.000 de lei (peste 53.000 de euro) ca să se ocupe de evalaurea ofertelor de la licitația pentru Centura Metropolitană.

Primăria mai are o licitație în derulare pentru a achiziționa serviciile de supervizare a șantierului Centruii Metropolitane, un contract de 7,6 milioane de euro (peste 37,2 milioane lei fără TVA) – DETALII – Licitație de peste 7,6 milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor la Centura Metropolitană a Clujului.

Deocamdată municipalitatea a atribuit un prim contract pentru o bucată de 2 kilometri din Centura Metropolitană a Clujului, segment care a intrat în proiectare și despre care primarul Emil Boc spunea că va intra în șantier undeva în primăvara lui 2024.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!