Primăria vrea să caseze în 2023 un număr de 2000 de mașini uzate deținute de către clujeni, în Programul național de casare a autovehculelor uzare

Primăria vrea să caseze în 2023 un număr de 2000 de mașini uzate deținute de către clujeni, în Programul național de casare a autovehculelor uzare

 

Administrația locală clujeană vrea să crească numărul de autovehicule pe care și le-a propus să le caseze în Programul național de casare a autovehculelor uzare, finanțat prin Administrația Fondului de Mediu (AFM) și în cadrul căruia proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani se pot înscrie spre a-și casa autovehiculele, în schimbul unui voucher de 3000 de lei, nefiind obligați să îl folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.

La debutul programului în 2022, Primăria din Cluj s-a înscris, anunțând că vrea să caseze 200 de mașini. Deși acest program urma să se deruleze anul trecut, a fost amânat pentru 2023. Acum, municipalitatea a pus în consultare un proiect de hotărâre menit să pornească programul de casere în Cluj-Napoca, anunțând că intenționează să caseze 2000 de mașini în 2023 pentru care a prevăzut în proiectul de buget suma de 6 milioane lei. Ulterior Primăria urmează să deconteze costurile de la AFM.

Etapa consultării publice privind proiectul (Modificarea Hotărârii nr. 913/2022 privind aprobarea participării Municipiului Cluj-Napoca la Programul casarea autovehiculelor uzate, derulat în cofinanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu)
are loc în perioada 31 ianuarie – 15 februarie 2023. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: [email protected] sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Potrivit condițiilor preluate din Ghidul național privind finanțarea în cadrul acestui Program, pot participa clujenii care au în proprietate un orice autoturism, microbuz, autoutilitară ușoară sau autospecială/ autospecializată ușoară, mai vechi de 15 ani.

Condițiile de acordare a voucherilor de 3000 de lei implica ca mașinile să fie înregitrare în evidențele fiscale ale Primăriei, să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani de la anul fabricației, să aibă normă de poluare euro3 sau inferioră și să conțină componentele esențiale ( motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamentele electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

Cei care solicită înscrierea în program trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Cluj-Napoca, să dețină mașina uzată pe numele său de cel puțin 5 ani, să nu aibă obligații restante la Primăriei sau către buhetul de stat și să nu fi fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului.

După etapa de consultare, proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local spre a fi dezbătut și votat, după care Primăria va da startul înscrierilor în acest program.

(sursa: www.primariaclujnapoca.ro)

 

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!