Salariile bugetarilor, cu excepția demintarilor, cresc anul viitor cu 5%, conform proiectului de buget

Salariile bugetarilor, cu excepția demintarilor, cresc anul viitor cu 5%, conform proiectului de buget

 

Proiectul de buget pentru 2024 prevede o creștere de salarii de 5% pentru toți bugetarii, cu excepția demnitarilor, a anunțat azi premierul Marcel Ciolacu. Acesta a mai spus că proiectul de buget pentru 2024 prevede un deficit bugetar sub 5% din PIB. Premierul a mai anunțat că, pentru 2024, au crescut bugetele pentru Educație, Transporturi, Sănătate.

Ciolacu a anunțat calendarul bugetului. „Vrem să îl punem azi în transparență, joi să treacă prin ședina de guvern, până la Crăciun să treacă prin Parlament”. „Va fi o majorare de salarii de 5% pentru tot sistemul bugetar, mai puțin pentru demnitari”, a spus premierul. Acesta a menționat că bugetul pentru Educație a crescut cu 60% și va avea 4,1% în PIB.

„Niciun minister nu pierde niciun ban, sunt ministere care au mai puțini bani, sunt cele care au finalizat investițiile și au avut banii de cofinanțare anul acesta – e vorba de Ministerul Economiei. La Transporturi e o majorare consistenă (30%), avem majorare și la Ministerul Sănătății (26%)”, a spus Ciolacu.

Cifra de deficit va fi sub 5%.

Despre aderarea la spațiul Schengen, Ciolacu a susținut că s-au declanșat negocieri, în condițiile în care România „era blocată”. „Primul pas s-a făcut: Austria e mai flexibilă. Normal că nu puteau anunța triumfalist că România va intra fără condiții în Schengen cu aeroporturile. Ministrul de Interne va merge la negocieri în Slovenia. Probabil că discuția cu intrarea cu granițele terestre va continua anul viitor. În martie vom intra în Schengen cu aeroporturile. Depinde și de Olanda, care are rezerve față de Bulgaria. Așteptăm această decizie a Olandei pentru a vedea abordarea pe care o va avea România ulterior. Așteptăm decizia parlamentului din Olanda și apoi voi sta de vorbă cu președintele României și cu Reprezentanța României la Bruxelles”, a menționat Ciolacu.

„Cred că e normală o creștere a salariului minim pe anul viitor, vom avea o discuție cu patronatele și sindicatele, sper să o avem până la finalul anului, ca să o prindem în buget”, a mai spus premierul.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!