Un artist maghiar expune sculptură la Cluj, vernisajul e programat mâine la Muzeul de Artă

Un artist maghiar expune sculptură la Cluj, vernisajul e programat mâine la Muzeul de Artă

 

Un artist maghiar expune sculptură la Cluj, vernisajul e programat mâine la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

E vorba de artistul Nemes András Csaba (foto stânga), care își vernisează mâine expoziția personală de sculptură Exist(ență), cu vernisaj în 14 februarie la ora 18. Expoziția va fi deschisă de consulul general Grezsa Csaba. Vor lua cuvântul Vákár István – vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Bibza Gábor – protopop, Ioan Sbârciu – președintele Filialei Cluj a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), Lucian Nastasă-Kovács – managerul muzeului și Kis-Pállukács Hajnal – curatorul expoziției (foto în dreapta).

Sculptorul Csaba András Nemes și-a dobândit cunoștințele artistice, care i-au completat talentul și l-au ajutat în cariera artistică, în orașul natal, Cluj-Napoca. La sfârșitul anilor 1980, l-a cunoscut pe Sütő Miklós, ceramist din Cluj, pe care îl consideră mentor. Și-a continuat studiile la secția de sculptură a Universității de Arte Plastice și Design din Cluj între 2010 și 2013. Pentru o scurtă perioadă a fost profesor de artă la Colegiul Reformat din Cluj, iar în prezent este sculptor independent. În 2018 și 2019 și-a prezentat lucrările în cadrul unor expoziții personale organizate cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. În 2019, Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca i-a găzduit expoziția personală intitulată ”Calea strămoșilor”. În 2021 și 2022, lucrările sale au fost prezentate în cadrul mai multor expoziții de grup iar anul trecut a participat la șase expoziții, printre care Salonul Național de Artă Contemporană din București, Salonul de Iarnă organizat de UAP la Muzeul de Artă Cluj, expoziția ”Immersion”, împreună cu fotograful Mira Marincaș în Studio Sapientia la Cluj și altele. ”Expoziția de față prezintă o selecție a lucrărilor mai recente ale sculptorului, prin intermediul căreia poate fi observat și apreciat atât talentul, cât și ars poetica sa”, arată Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!